Συνάντηση Αθανασόπουλου με Γ.Γ. Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, συζήτησαν για την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με τους οικισμούς του Δήμου που αντιμετωπίζουν έντονα πολεοδομικά προβλήματα λόγω της έλλειψης οριοθέτησής τους. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης επικοινωνίας και ενημέρωσης για θέματα του Δήμου που έχει ο κ. Αθανασόπουλος με τον κ. Μπακογιάννη και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Στη σημερινή συνάντηση δόθηκε έμφαση στην περίπτωση του παραλιακού οικισμού των Χράνων της Δ.Ε. Αίπειας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παρουσιάζει. Για τον λόγο αυτό, κατατέθηκε σχετικό έγγραφο- αίτημα προς το Υπουργείο, από το οποίο προκύπτει η άμεση ανάγκη ρύθμισης του συγκεκριμένου θέματος μέσω κατάλληλης νομοθετικής διαδικασίας.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος αναμένει από το Υπουργείο, αφού εξετάσει παρόμοια προβλήματα που υφίστανται στον ελλαδικό χώρο, να προβεί σε κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την άρση των μεγάλων πολεοδομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τέτοιου είδους οικισμοί.