Συνάντηση με τον Δήμαρχο στο Καρτερόλι είχαν οι συμμετέχοντες στην δράση του Erasmus+ «Learnvil»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εμβληματικά σημεία του Δήμου Μεσσήνης και τοπικές επιχειρήσεις επισκέφτηκαν το προηγούμενο διήμερο 18 και 19 Απριλίου, οι συμμετέχοντες στην πενθήμερη εκπαιδευτική και ερευνητική δράση του Erasmus+ «Learnvil».

Στη δράση που διεξάγεται από την Εταιρεία Ανάδειξης και Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Time Heritage, συμμετέχουν πανεπιστήμια, εταιρείες τοπικής ανάπτυξης και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα της Τετάρτης 19 Απριλίου, περιελάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς στην Κοινότητα Καρτερολίου. Εκεί, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, όπου τους ενημέρωσε για τα χωριά και την ζωή στον Δήμο μας.  Από την πλευρά τους, του έθεσαν ερωτήσεις ενώ παράλληλα τέθηκαν και οι βάσεις για δικτύωση και συνεργασία στο μέλλον. Επισημάνθηκε ότι στόχος του έργου είναι μέσα από την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της αγροτικής επιχειρηματικότητας, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάδειξης του περιβάλλοντος, οι κοινότητες να μετασχηματιστούν σε «χωριά μάθησης». Συνεπώς, η επιλογή επίσκεψης των συμμετεχόντων στο Μουσείο Φυσικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο Καρτερόλι, ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες προς επίτευξη του στόχου αυτού. Ακολούθως, περπάτησαν στο Καρτερόλι, συνομίλησαν με κατοίκους  και επισκέφτηκαν τοπικά καφενεία.

Την προηγούμενη ημέρα Τρίτη 18 Απριλίου, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου ενημερώθηκαν για το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και στη συνέχεια παρακολούθησαν το έργο ″Archaeoschool for the future ″.