Συνάντηση του Π. Νίκα με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 5 μέχρι και τις 13 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, με περίπτερο αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα τα οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης επισήμανε προς τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. Αναστάσιο Τζήκα, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Αλέξη Τσαξιρλή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παρασκευά Παρασκευόπουλο, ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή ΔΕΘ -η οποία θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- θα προβάλλονται ιστορικοί τόποι, μνημεία και εκθέματα από το 1821, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εξ άλλου, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2020, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το διάστημα μεταξύ 13 και 15 του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Τέλος, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε. όσον αφορά την διοργάνωση και λειτουργία έκθεσης στην Τρίπολη.