Συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, στον Άκοβο το Σάββατο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συναυλία Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στις 9.30 μ.μ. στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ακόβου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Ακοβιτών Καλαμάτας με το Δήμο Μεγαλόπολης.
Στην συναυλία θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Σταύρου Ξαρχάκου, Λουκιανού Κηλαηδόνη και άλλων, σε στίχους Νίκου Γκάτσου.
Θα ερμηνεύσουν ο καταξιωμένος Γιάννης Θωμόπουλος και η Τζούλη Ζιάβρας, σοπράνο, η οποία ζει στην Νέα Υόρκη.
Θα παίξουν οι μουσικοί: Αιμίλιος Κούμανης, μπουζούκι – μαντολίνο, Βασίλης
Τζαμουράνης, μπουζούκι, Γιώργος Πανταζόπουλος, πιάνο.
Την επιμέλεια των κειμένων του προγράμματος και την επεξεργασία των βίντεο, που θα προβληθούν έχει αναλάβει η Άννα Ρεσβάνη (θεατρολόγος). Υπεύθυνος για τον ήχο και το φωτισμό είναι ο Νίκος Πράσινος Διαύλος – Sound.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Η συναυλία θα επαναληφθεί στις Σέρρες την Παρασκευή στις 23 Αυγούστου 2019 στις 9.30 μ.μ. στο δημοτικό σχολείο του Νέου Σκοπού, η διοργάνωση είναι του Δήμου Εμμανουήλ Παπά.
«Ο Γκάτσος, ξέρεις, σε έκανε να αισθάνεσαι σαν καθρέφτης του εαυτού σου. Σε άφηνε ελεύθερο, σου άφηνε πρωτοβουλία, δεν νουθετούσε και απλώς σου έλεγε τη γνώμη του. Είχε μια εντελώς δημοκρατική αντίληψη. Πολιτικοποιημένος ήταν ως προς το εξής: πίστευε πως κάθε άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στην τέχνη, που κάνει τέχνη, πρέπει και να βρίσκεται απέναντι από κάθε εξουσία. «Δεν μπορείς να πας με καμία κυβέρνηση», έλεγε, «γιατί, πάντα, κάθε κυβέρνηση θα αδικεί. Πρέπει να είσαι με τη μεριά του αδικημένου ή του κριτή, του απέναντι».
Αγαθή Δημητρούκα
«Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, σε περιμένω να ρθεις.
Μ’ ένα τραγούδι του δρόμου, να ρθεις όνειρο μου.
Το καλοκαίρι που λάμπει τ’ αστέρι με φως να ντυθείς»
Νίκος Γκάτσος