Συνεδρίαση Εμπορικών συλλόγων στα Φιλιατρά – Τα άκουσε η Κοζομπόλη για τον Κυπαρισσιακό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα της διευρυμένης συνεδρίασης των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων σε συνεργασία με το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος το Σάββατο 02 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν η Βουλευτής του Σύριζα Γιώτα Κοζομπόλη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλης της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Αρκετός ήταν και ο κόσμος που προσήλθε στη συνεδρίαση για να παρακολουθήσει την διευρυμένη συνεδρίαση.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την τοπική κοινωνία, τα προβλήματα των εμπορικών συλλόγων της περιοχής ενώ τέθηκαν και ερωτήματα για κέρια θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την Τριφυλία προς τους παρευρισκόμενους των αρμόδιων φορέων με άμεσο στόχο την αποκατάσταση και την υλοποίηση τους.

ΗΧΗΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ προέδρου εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας τόνισε στην ημερίδα αναλυτικά τα εξής
“Η Δημοκρατία είναι πολύ σημαντική και χαίρομαι που ακούγονται όλες οι απόψεις σήμερα αλλά και οι δικές μας απόψεις, έστω και όταν πολλές φορές είναι διαφορετικές, γιατί εμείς τις ακούμε τις καταγράφουμε. ΄

Για εμάς η Κυπαρισσία είναι μια και αδιαίρετη και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Κάθε φορά που ο γείτονας μας θα έχει ένα πρόβλημα εμείς από την Κυπαρισσία θα προσπαθούμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε και ποτέ δεν θα σκεφτούμε να πάρουμε ή να καπηλευτούμε από άλλη περιοχή πράγματα που ενδεχομένως να κάνουν καλό σε εκείνη.

Αν κάτι λείπει από εμάς θα προσπαθούμε πάντα σε συνεργασία με όλους, όπως κάναμε και με το επιμελητήριο Μεσσηνίας και με τον Δήμο Τριφυλίας καταθέσαμε πρόταση για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου ώστε να γίνει μια ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας. Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τι κάνουν οι πολιτικοί και να αναλογιστούμε και τι κάνουμε όλοι εμείς και πως εμείς πορευόμαστε.

Στην συζήτηση μας ακούστηκαν πολλά για τις πολυεθνικές και για τα mall. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και αυτό δεν μπορούμε να το αντιστρέψουμε. Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι πως εμείς οι επαγγελματίες θα συνασπιστούμε ώστε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το να προσπαθούμε να αντιστρέψουμε το να συμβεί δεν μου φαίνεται λογικό όπως άκουσα από την τοποθέτηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει και ήδη συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..

Ζούμε σε ένα Παγκόσμιο χωριό και πρέπει να συμπορευτούμε και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της νέας εποχής ανάλογα με το πως διαμορφώνεται. Θα πρέπει να μπούμε στη νέα εποχή, να χρησιμοποιήσουμε το internet προς όφελος μας ώστε να ανταγωνιστούμε τον Άγγλο, τον Ιταλό και γενικότερα τον ξένο επιχειρηματία που μέσω e shop πλέον κάνει τις 3 στις 5 πωλήσεις μέσα από αυτό.

Με σταυρωμένα τα χέρια σίγουρα δεν πάμε πουθενά! Από την Ομοσπονδία χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη, δεν έχουμε έσοδα και δεν γίνεται να είμαστε βιώσιμοι μόνο μέσα από τους χορούς. Στις προτάσεις μας είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να έχουμε οι εμπορικοί σύλλογοι περισσότερα έσοδα, να γίνονται σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωσης μέσω της ομοσπονδίας όλων των εμπόρων ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στον ξένο επιχειρηματία ο οποίος θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας όπως εξελίσσεται η πραγματικότητα στο εμπόριο! ”

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Η ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Σε επισήμανσή του ο Πρόεδρος του συλλόγου απευθύνηθηκε στην κυρία Κοζομπόλη λέγοντας ότι “θέλω να επισημάνω το πρόβλημα που έχουμε στον Κυπαρισσιακό με την μη Κυβερνητική οργάνωση “ΑΡΧΕΛΩΝ” που έχει οικειοποιηθεί 70 χιλιόμετρα παραλίας. Άξιο απορίας πως!Θέληση μας δεν είναι να μπουν μπουλντόζες, ούτε να καταστραφεί το δάσος μας. Εκεί μεγαλώσαμε, εκεί περπατήσαμε, εδώ ζούμε!

Ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” έρχεται για τρεις μήνες το καλοκαίρι, παίρνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναρωτιόμαστε όλοι που πηγαίνουν και αφού εμείς δεν αγαπάμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής, ενώ εκείνοι το κάνουν, έχουμε την απορία γιατί ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί κάτι από εκείνους στην περιοχή, όπως ένα πάρκο θαλάσσιας χελώνας κτλ.

Να θυμίσω τον αγώνα rally που έφερε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας το 2018 στην περιοχή και στον οποίο οι αθλητές έκαναν απλά ένα πέρασμα με τις αντιδράσεις να φτάνουν την επομένη στη Βουλή, εν αντιθέσει με τα δικά μας καθημερινά και σοβαρά προβλήματα που ποτέ δεν συζητιούνται και δεν καταλήγουν εκεί!”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ