Συστράτευση των φορέων για στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών ζήτησε ο σύλλογος Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας στο Μελιγαλά και την Κυπαρισσία παρουσία πλήθος μελών του σωματείου. Στη Κυπαρισσία η εκδήλωση έγινε στην κεντρική πλατεία όπου την πίτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία του προέδρου του συλλόγου, ενώ ακολούθησε δωρεάν λαχειοφόρος αγορά ενώ τυχερός της βραδιάς ήταν ο μικρός Χρήστος Παναγούλιας που έτυχε το φλουρί.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Παλμό 90,5 ο Πρόεδρος του Σωματείου Τριτέκνων Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς ζήτησε αφύπνιση όλων των φορέων τονίζοντας ότι “οι τρίτεκνες οικογένειες στη Τριφυλία αποτελούν το ζωντανό κύτταρο του τόπου μας” ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη τόσο για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου όσο και την σημαντική αρωγή της τοπικής εκκλησίας που παρέχει στους τρίτεκνους όπως και πολύτεκνους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσθεσε ότι “το 2018 είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στην δύσκολη οικονομική περίοδο με μια ακόμα δύσκολη θέση καθώς τα επιδόματα για πολλές οικογένειες θα μειωθούν, προβληματίζοντας τα μέλη του συλλόγου για το μέλλον” υπογραμμίζοντας ότι “η προτεραιότητα που δόθηκε από το νέο νομοσχέδιο ήταν να στηριχθούν οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, για οποίο είμαστε όλοι θετικοί, αλλά τα χρήματα που στηρίζουν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στην δικαιολογία των μνημονίων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθούν αποτελώντας ίσως το μοναδικό εισόδημα που διαθέτουν”. Κατέληξε λέγοντας ότι “αν θέλουμε να μιλάμε για δημογραφική πολιτική η κυβέρνηση οφείλει να δώσει κίνητρα” καλώντας σε συστράτευση όλους τους φορείς για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας σε χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, με πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ