Σύμβαση για την επισκευή των κτηρίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμβαση για την επισκευή των κτηρίων του Κεντρικού  Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, σε συνέχεια σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 ο Πρόεδρος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Μειοδότης στο σχετικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (180.000 από το ΠΔΕ ευρώ και 70.000 ευρώ ίδιοι πόροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου), είναι η κοινοπραξία Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας, που προσέφερε έκπτωση  51,27%. Στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 12 οικονομικοί φορείς.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που θα αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά δύο θαυμάσια κτήρια, χαρακτηριστικά τοπόσημα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας.

 

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Ανέφερε, ακόμη, ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο «έχει την ευθύνη όσον αφορά σε ζητήματα υποδομών του Λιμεναρχείου και ανταποκρίνεται με αυτό το έργο σε αυτή την υποχρέωση. Επίσης, ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αξιοπρεπούς στέγασης του Λιμεναρχείου με το χώρο, τον οποίο θα του παραδώσει πολύ σύντομα», στο ισόγειο του κτηρίου του Λιμενικού Ταμείου όπου στεγάζονταν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι η προσπάθεια για τη στέγαση μέρους των Υπηρεσιών του Λιμεναρχείου στο κτήριο όπου στεγάζονται οι λιμενεργάτες και σε χώρο που πλεονάζει, σ’ ένα κτήριο κατασκευασμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο, δε θα σταματήσει.

 

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο Δήμαρχος κατέστησε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις, οι οποίες προβλέπονται από την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προς επιδιόρθωση της πλακόστρωσης στην κεντρική προκυμαία. Με δεύτερη προγραμματική σύμβαση θα ολοκληρωθεί ο φωτισμός της πλατείας νοτίως του «Πανελληνίου». Στο πλαίσιο παλιάς προγραμματικής, θα αναβαθμισθεί το πεζοδρόμιο από την Τσαμαδού μέχρι εκεί όπου θα αρχίσει η ανάπλαση της Ναυαρίνου.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει κινήσει τη διαδικασία διοικητικής αποβολής ενοικιαστή, με σκοπό τη λειτουργία ΚΕΠ στο ισόγειο του κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Το ΚΕΠ Παραλίας θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και θα αποσυμφορήσει το ΚΕΠ στο ιστορικό Δημαρχείο.

Τέλος, ο Σ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι θα απελευθερωθεί ο χώρος της χερσαίας ζώνης στη δυτική προκυμαία, όπου έχουν τοποθετηθεί ανελκυσθέντα σκάφη, τα οποία είχαν κατασχεθεί, καθώς αυτά οδηγούνται σε καταστροφή.