Τατούλης «Όλα τα μεγάλα έργα στην Καλαμάτα φέρουν τη σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όλα τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στην Καλαμάτα είναι χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και σημείωσε ότι «συνεχώς ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλαμάτας επαινούσε εμένα προσωπικά για τη συνεισφορά μου. Ακόμα και το Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα φέρνει τη δική μου υπογραφή ως Υπουργός Πολιτισμού και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου».

Η συμβολή της Περιφέρειας στις υποδομές, σε οδικά δίκτυα, σε σχολεία, στον πολιτισμό, στις δομές υγείας, είναι εξαιρετικά σημαντική και παραδεκτή από όλους συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης, εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό του γιατί η Καλαμάτα δεν έχει να δείξει ένα άλλο όραμα για την Καλαμάτα των επόμενων 25 χρόνων. «Σκεφτείτε ότι είναι η πόλη που δεν έχει κάνει καμία επέκταση του πολεοδομικού της σχεδίου. Οι πόλεις όμως που μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, χωρίς αυτή την πρόνοια, χωρίς την ανάπτυξη της ενδοχώρας τους δεν έχουν μεγάλη προοπτική και πολύ μεγάλο μέλλον. Εκτιμώ ότι η καινούργια Δημοτική αρχή, που θα επιλέξουν οι δημότες του Δήμου Καλαμάτας θα είναι μια ρεαλιστική Δημοτική αρχή που θα διατυπώσει όραμα για το μέλλον της Καλαμάτας. Εμείς ως Περιφερειακή αρχή θα είμαστε πάντα δίπλα ώστε η πρώτη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνει μια δυνατή, πραγματική, οραματική πόλη, που θα βοηθήσει στην εξέλιξη του μέλλοντος της Περιφέρειάς μας».

«Πρέπει να θυμόμαστε ένα τραγικό γεγονός, ότι στις πλημμύρες της Καλαμάτας το 2016 είχαμε νεκρούς και απολύτως απόντα τον απερχόμενο Δήμαρχο. Αντίθετα εμείς ήμασταν παρόντες παντού για να προσφέρουμε βοήθεια» ανέφερε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή του τέως Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με την επιλογή του υποψηφίου Περιφερειάρχη από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τατούλης δήλωσε «ανακάτεψαν πάρα πολύ το όνομα του κ. Σαμαρά με το θέμα της επιλογής του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Θεωρώ ότι η εικόνα ενός Δημάρχου της μεγάλης πόλης που γονυπετής σκύβει για να χαιρετίσει τον αδιάφορο τέως Πρωθυπουργό είναι μια μεγάλη, αθεράπευτη πληγή για τον τόπο μας. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν ενεπλάκη ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό ήταν στήσιμο του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας και είχε να κάνει με τις σχέσεις του περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας».