Τζανακόπουλος: Θέλουμε να είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Μεσσηνία ήδη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, στον αγώνα για την ανάπτυξη, καθώς είναι μια περιοχή με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, καθώς και του Eργατικού Kέντρου.

Επίσης, είπε ότι «τα αγροτικά προϊόντα της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το εξαγωγικό εμπόριο της Ελλάδας».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον τομέα της μεταποίησης, που όπως είπε, «αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα».

Όπως πρόσθεσε, «το να παράγονται εδώ προϊόντα και στην συνέχεια να μεταποιούνται στο εξωτερικό, είναι ένα πρόβλημα το οποίο εμείς θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα να ανέβει, σε αυτό το οποίο οικονομολόγοι συνηθίζουν να ονομάζουν, “αλυσίδα αξίας”, προκειμένου να θεμελιωθεί ένας ισχυρός μεταποιητικός τομέας».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ο Δ.Τζανακόπουλος

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό και στις υποδομές της Μεσσηνίας, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια περιοχή που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και τουριστικά, γι΄ αυτό θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλο βάρος στον τομέα των υποδομών της περιοχής».

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, είπε ότι «θέλουμε να είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία αναλαμβάνει να επιλύει φλέγοντα ζητήματα, τα οποία πολλές φορές δημιουργούν και κοινωνικές αντιπαραθέσεις».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι η πορεία αυτής της πόλης, αλλά και της αυτοδιοίκησης, μέσα στην οικονομική κρίση» και πρόσθεσε: «Είναι προφανές, ότι δεν τα περιμένουμε όλα από την κυβέρνηση, αλλά προσπαθούμε και εμείς, διότι για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια».

Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συναντήθηκε στο Επιμελητήριο με την διοίκηση του φορέα και εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, έθεσε στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο μία σειρά από ζητήματα, όπως τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, τις διαδικασίες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την λήψη σειράς μέτρων για την διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την μείωση της γραφειοκρατίας.