Τον Δήμαρχο Καλαμάτας επισκέφτηκαν σπουδαστές του ΟΑΕΔ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 θα έχει κατασκευαστεί, μέσω εργολαβίας της Περιφέρειας, ασφαλής διάβαση στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα. Την ενημέρωση αυτή έδωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε αντιπροσωπεία σπουδαστών των Σχολών και του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Συγκοινωνιακού Έργου και Κυκλοφοριακής Αγωγής, Γιάννη Ζαφειρόπουλου και της αρμόδιας υπαλλήλου του Τμήματος Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας και Σήμανσης του Δήμου Αγγελικής Κανελλοπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αφού άκουσε με προσοχή τους φόβους και την αγωνία που διακατέχουν τα παιδιά από την έλλειψη κυκλοφοριακής ασφάλειας που υπάρχει έξω από τις Σχολές τους, τους παρείχε αναλυτική ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος έφτασε στο Δήμο τον Ιούνιο (δείτε ΕΔΩ) και ο ολοκληρωμένος φάκελος του έργου παρελήφθη τον Οκτώβριο από την Οικονομική Επιτροπή. Ακολούθησαν επαφές και συνεννοήσεις με τον Περιφερειάρχη για το ποιος θα κατασκευάσει το έργο. Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, το έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και πολύ σύντομα θα ανατεθεί σε εργολάβο.

«Μίλησα με τον Περιφερειάρχη ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι, το έργο θα ανατεθεί σε εργολάβο πριν από το τέλος του έτους», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι, όπως εκτιμά, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στους πρώτους μήνες του 2022.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος τη Δευτέρα θα γίνει βαφή της διάβασης πεζών και θα τοποθετηθούν επιπλέον πινακίδες κυκλοφορίας που θα επισημαίνουν τον κίνδυνο και τη διάβαση πεζών, κάτι το οποίο ζητήθηκε και από την αντιπροσωπεία των σπουδαστών.