Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας συντάσσεται με το ΑΚΚΕΛ στις ευρωεκλογές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας σε συνεργασία με το ΑΚΚΕΛ για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Είναι κοινός τόπος ότι η συνεργασία των γνήσιων αντισυστημικών κομμάτων, κινήσεων και ομάδων είναι απαραίτητη ώστε ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει την κρίσης διαφθοράς που εξαπολύθηκε εναντίον του, με την κατασκευασμένη οικονομική κρίση. Έχει ζωτική σημασία να υπάρχει δυνατότητα πολιτικής έκφρασης, ώστε αυτή η δυνατότητα να μεταφραστεί σε δυνατότητα ψήφου σε νέο πολιτικό σχηματισμό που δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό καθεστώς.

Κινούμενοι προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) κ. Βάκης Τσιομπανίδης και ο συντονιστής του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κόκκας (www.dimopolis.gr) συμφώνησαν να συνεργαστούν εκλογικά για τις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Κόκκας θα είναι υποψήφιος στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που διαμορφώνει το ΑΚΚΕΛ σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εύρος αντικαθεστωτικών, πατριωτικών, κοινωνικών δυνάμεων είτε λειτουργούν ομαδικά στη μορφή κομμάτων, κινήσεων και ομάδων είτε ατομικά ως ηγέτες γνώμης και ακτιβιστές. Το ΕΚΑΔ θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά στις Ευρωεκλογές. Η πρώτη εμφάνισή του έγινε στις Ευρωεκλογές του 2004, με το σχήμα «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία, Άμεση Δημοκρατία».

Ο κ. Κόκκας είναι μάχιμος δικηγόρος με ιδιαίτερη εστίαση στον νομικό ακτιβισμό μέσω του οποίου μπορούν να εξουδετερωθούν αδικίες κατά του λαού ή τουλάχιστον να αποκαλυφθούν επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και διεφθαρμένοι ώστε όταν αποκατασταθεί η κυριαρχία του ελληνικού λαού στην χώρα, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους ή συνειδητών παραλείψεών τους.

Το ΑΚΚΕΛ συμμετέχει στην Συμμαχία πέντε ευρωπαϊκών κομμάτων που επισημοποιήθηκε στην Ρώμη στις 15 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετέχει το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Luigi Di Maio (επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων) ανακοίνωσε προσωπικά την επισημοποίηση της Συμμαχίας σε συνέντευξη τύπου στην Ρώμη όπου παρουσιάστηκε το Μανιφέστο της Ομάδας που θα σχηματιστεί στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης. Τα άλλα 3 ιδρυτικά κόμματα σε αυτή την Συμμαχία είναι το κροατικό Zivi Zid (Ανθρώπινη Ασπίδα), το πολωνικό Kukiz 15 (που ίδρυσε ο καλλιτέχνης Paweł Kukiz) και το φινλανδικό Liike Nyt (Κίνημα Τώρα).

Η εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το έργο και η δράση της νέας Ομάδας. Η Άμεση Δημοκρατία όταν λειτουργεί σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, υλοποιεί την εξουσία που δικαιωματικά έχει κάθε πολίτης και εξουδετερώνει κάθε ενέργεια αυτών των αντιδημοκρατικών κύκλων οι οποίοι είναι οι ίδιοι που επέβαλαν την σκλαβιά και Κατοχή των Μνημονίων μέσω κυβερνήσεων που εξαπάτησαν τους Έλληνες πολίτες και είναι γνωστές σε όλους μας.

Στο πλαίσιο της Συμμαχίας υπάρχει αλληλοβοήθεια όλων των κομμάτων και εντός αυτού του πλαισίου ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Luigi Di Maio του Κινήματος 5 Αστέρων, θα επισκεφτεί την Ελλάδα για να υποστηρίξει τους Έλληνες υποψήφιους Ευρωβουλευτές στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΚΕΛ και των συνεργαζόμενων κομμάτων και φορέων.

Τα βασικά σημεία του Μανιφέστου είναι τα ακόλουθα και σε κάποιον βαθμό σκιαγραφούν το προφίλ της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ομάδας που θα σχηματιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ίσως και με προοπτική να αποτελέσει και ευρωπαϊκό κόμμα:

Αδυσώπητη μάχη κατά της διαφθοράς και του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος
Μετα-ιδεολογική ευρωπαϊκή αλλαγή: Όχι στις ανύπαρκτες ετικέτες «Αριστερά-Δεξιά» αλλά πραγματικές δράσεις για τους πολίτες για ένα καινοτόμο και εναλλακτικό πολιτικό πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Προστασία του αγροτο-διατροφικού τομέα και του «Made in»
Υποστήριξη των μικρών παραγωγών και αλυσίδων εφοδιασμού
Καταπολέμηση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων
Ενίσχυση των μέσων άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχικής δημοκρατίας
Προστασία των εθνικών ταυτοτήτων
Ενίσχυση και παροχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματικών εξουσιών
Προστασία της πραγματικής οικονομίας και μείωση της ισχύος των χρηματαγορών
Ριζική βελτίωση της διαχείρισης «μεταναστευτικών ροών» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ταχείς διαδικασίες επιστροφής που θα σέβονται όμως την αξιοπρέπεια και δικαιώματα των αλλοδαπών, αλλά και με εξάλειψη της δραστηριότητας των δουλεμπόρων-διακινητών
Ενίσχυση προγραμμάτων και δημιουργία νέων για την υποστήριξη των νέων της Ευρώπης