Το μπάχαλο στη ΝΔ μετά τη διαγραφή Αντώναρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπάχαλο έγινε η ΝΔ με τα όσα έγραψε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, που είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε την απομάκρυνση του κ. Αντώναρου από το κόμμα, μετά την έντονη κριτική που εκείνος άσκησε στο κόμμα και ειδικότερα εναντίον του αντιπροέδρου του κ. Γεωργιάδη, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του καθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης».

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος», ήταν η λιτή ανακοίνωση- απάντηση της ΝΔ στα όσα «σκληρά» έγραψε ο κ. Αντώναρος.

Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε τη διαγραφή του αντικαταστατική και άκυρη. «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις», επισήμανε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι έστειλε γραπτό μήνυμα στον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να συγκαλέσει τα αρμόδια όργανα του κόμματος. «Μέχρις ότου συμβεί αυτό θεωρώ την δια του Τύπου ανακοινωθείσα “διαγραφή” μου άκυρη, ανυπόστατη και αντικαταστατική», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Μάλιστα, τα ξημερώματα ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Καληνυχτα! Κι αυριο μέρα είναι! Προβλέπω μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα!».

Βέβαια, την ίδια στιγμή, που ο Ευάγγελος Αντώναρος λιβελογραφούσε κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, στήριξε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε για την διαγραφή του κ. Αντώναρου: «Στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε ήθελα το κόμμα να είναι ενωμένο» ενώ σημείωσε ότι «δυστυχώς στη ΝΔ υπάρχουν τέτοια φαινόμενα»  σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «είναι ενωμένο σαν κόμμα». Ταυτόχρονα αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη  είπε «είναι ένας νέος πολιτικός που δεν παίζει με τις εντυπώσεις».

Αλλά και ο Κύρτσος έγραψε τα χειρότερα για τον Αντώναρο λέγοντας ότι…έγινε Συριζοτρολ!

Λίγο αργότερα και μετά τη διαγραφή Αντώναρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτησή στο facebook και υπερτόνισε την ανάγκη της ενότητας, λέγοντας πως «αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν».