Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Μητρικού Θηλασμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικού Θηλασμού που πραγματοποίησε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης προάγοντας την ασφαλή ενημέρωση στις μητέρες της περιοχής.

Η υπεύθυνη της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου κ. Σοφία Κουμουνδούρου τόνισε ότι κάθε χρόνο κάνουμε μια υπενθύμιση για την αξία του μητρικού θηλασμού ώστε να αποτελεί επιλογή για την κάθε μητέρα, καθώς ο μητρικός θηλασμός ξεκινά μισή ώρα μετά τον τοκετό με αποκλειστικό θηλασμό χωρίς άλλα συμπληρώματα διατροφής με διάρκεια 6 μήνες από την γέννηση του νεογνού, ώστε ακολούθως σύμφωνα με το Παγκόσμιο οργανισμό υγείας να εμπλουτίζεται η διατροφή του μωρού χωρίς όμως να απογαλακτίζεται πλήρως από τον θηλασμό για 2 χρόνια. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι αναντικατάστατα σύμφωνα με την φύση, αποτελώντας την ιδανική τροφή για το νέο οργανισμό, καταλήγοντας ότι η επιστημονική κοινότητα είναι επαρκώς ενημερωμένη. 
Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ
Σε ότι αφορά την αξία του θηλασμού σε ερώτηση για την παιδεία στο χώρο της υγείας από τις μητέρες εξήγησε ότι η αλήθεια είναι πως το νεογέννητο είναι πολύτιμη δύναμη για μια οικογένεια, αφού όλοι παγκόσμιοι οργανισμοί αναγνωρίζουν ότι σε όλο το κόσμο αποτελεί μοναδική επιλογή ο μητρικός θηλασμός, σε εύρωστες ή αναπτυσσόμενες οικονομίες. 
Η μαία Χρυσούλα Χριστοπούλου υπογράμμισε ότι στο ειδικό στάντ υπήρχε ενημερωτικό υλικό, τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν, αλλά το σημαντικό έργο ήταν η ενημέρωση στις μητέρες ώστε να προετοιμαστούν για τον θηλασμό πριν ακόμα την γέννηση τον τοκετό, κλείνοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρουν τους ειδικούς της κλινικής και να ενημερωθούν αλλά κυρίως να σταθούν αρωγοί στις μητέρες πριν τον ερχομό του νέου παιδιού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ