Το Erasmus+ στην Καλαμάτα: Πρακτική άσκηση νέων από τη Γαλλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε  συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Maison Europe από τη Γαλλία, φιλοξενεί στην πόλη της Καλαμάτας 4 τελειόφοιτους μαθητές λυκείου. Μέρος των σπουδών τους είναι η πρακτική άσκηση και η Κ.Α.ΝΕ. τους πρότεινε την πόλη μας, πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκαν.

Έτσι λοιπόν, οι νέοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση για 1μήνα στο Κέντρο
Αποκατάστασης ‘’Διάπλαση’’, στο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΚΔΑΠ Λιλιπούπολη,
στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τη Δημόσια κεντρική
Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.
Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές, να εφαρμόσουν πρακτικές και
δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν γνώσεις,
σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET) το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα για τους συμμετέχοντες, τα ταξιδιωτικά και το επίδομα πρακτικής
άσκησης.
Οι νέοι ξεναγήθηκαν ήδη σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας καθώς μέρος του
προγράμματος είναι η γνωριμία των νέων με τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κo Μουλαβασίλη Χάρη από το Κέντρο Αποκατάστασης
‘’Διάπλαση’’, την κυρία Αδαμοπούλου Μαρία & τον κύριο Κουρεντζή Δημήτρη από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Λιλιπούπολη, την κυρία Πετροπούλου Τζίνα από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και την κυρία Σωτηράκη Νινέτα από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθηκη Καλαμάτας καθώς το προσωπικό όλων των φορέων για την συμβολή τους στο πρόγραμμα, την εξαιρετική υποδοχή των σπουδαστών αλλά και τον επαγγελματισμό στο έργο που προσφέρουν.