Τρεις Ισπανοί μαθητές στην Καλαμάτα μέσω Εrasmus

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τρεις τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου από την Ισπανία, φιλοξενούνται στην Καλαμάτα, από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με εκπαιδευτικό οργανισμό από την Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Κ.Α.ΝΕ. πρότεινε στον ισπανικό εκπαιδευτικό οργανισμό την πόλη της Καλαμάτας για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών που αποτελεί μέρος των σπουδών τους. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και έτσι, οι νέοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση για ένα μήνα στην ΚΟΙΝΣΕΠ GOOD CAUSE.

Σημειώνεται ότι στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές, να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν
γνώσεις, σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET) το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα για τους συμμετέχοντες, τα ταξιδιωτικά και το επίδομα πρακτικής άσκησης.
Οι νέοι ξεναγήθηκαν ήδη σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας καθώς μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα.