Τριφυλιακά και αιχμηρά – Οι εκλογές επηρέασαν αρνητικά την τουριστική περίοδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει και σχολιάζει ο Γιάννης Μποζίκας

@Τι καλοκαίρι είναι αυτό; Καλή εβδομάδα και καλά μπάνια. Μέσα στην θερινή ραστώνη οι προβληματισμοί είναι πολλαπλοί. Μέγα θέμα της εβδομάδας που πέρασε καθώς επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ μας, αποτέλεσαν οι οδικοί άξονες..
@Μαζί με τις εκλογές που ανέστειλαν την τουριστική δραστηριότητα, κάτι που είναι εμφανές πλέον όχι μόνο στη Δυτική Μεσσηνία αλλά σε ολόκληρο το Νομό. Τι κι αν έχουμε θερινές εκπτώσεις τα μαγαζιά είναι άδεια καθώς χρήματα δεν υπάρχουν..
@Και όσα υπάρχουν από σήμερα θα φύγουν για την πληρωμή φόρου εισοδήματος καθώς λήγει η προθεσμία, θα έρθει ο ΕΝΦΙΑ, μετά οι αυξήσεις στη ΔΕΗ που τελικά δεν τις γλιτώνουμε και τους πολίτες να αναρωτιούνται τι άλλο θα τους ξημερώσει ακόμα…
@Άπατο τουριστικό καλοκαίρι: Θα επιμείνουμε λίγο στα τουριστικά δεδομένα. Ναι μεν τα τριήμερα υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία κι όχι παντού, αλλά ο Ιούλιος ήταν μήνας για λύπηση ακόμα και κατά ομολογία των τουριστικών καταλυμάτων μάλλον χειρότερος ακόμα και από τον Ιούνιο…
@Έτσι στη Δυτική Μεσσηνία οι Αθηναίοι και εγχώριοι επισκέπτες δεν ήρθαν νωρίτερα, αλλά αργότερα. Τέλος Ιουλίου παρατηρείται αύξηση στα μέσα μεταφοράς, για 15 ημέρες δηλαδή ως το Δεκαπενταύγουστο. Μειωμένη κίνηση σε πόλεις με εξαίρεση τα χωριά καθώς είχαμε πολλές αφίξεις το διήμερο που πέρασε..
@Οι αιτίες της φετινής αποτίμησης μάλλον είναι ορατές στην τουριστική βιομηχανία. Οι εκλογικές αναμετρήσεις από την μία, η έλλειψη ρευστότητας μαζί με το κόστος για καύσιμα και διόδια, αλλάζουν το παιχνίδι. Για αυτό είναι ανάγκη να δούμε νέους οδικούς άξονες…
@Με οικονομική επιτροπή και χωρίς Δ.Σ.: Σε ότι αφορά τα δημοτικά δεδομένα, έχουμε πολλές συνεδριάσεις όλο το θέρος της Οικονομικής επιτροπής όπως θα συμβεί αύριο Τρίτη, με αρκετά θέματα στον πίνακα ημερήσιας διάταξης..
@Χωρίς όμως Δημοτικό συμβούλιο μέχρι να αναλάβει το νέο σχήμα και η νέα Δημοτική αρχή η οποία ευτυχώς, με τροποποίηση νόμου, θα έχει την πλειοψηφία τόσο σε επιτροπές όσο και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου. 
@Όμορφη η Φαρακλάδα αλλά την ξέχασαν: Το διήμερο είχε την τιμητική της το πιο φιλόξενο χωριό με την τοπική εορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Η Φαρακλάδα Τριφυλίας που έχει όμορφη πλατεία με ηρώο παρακαλώ! Διότι η Κυπαρισσία ούτε ηρώο έχει…
@Αλλά το παράπονο των κατοίκων θα το μεταφέρω. Η γιορτή ήταν εξαιρετική όπως και το πανηγύρι άρτια οργανωμένο και με εκατοντάδες κόσμο. Στην εορτή όμως άφαντοι ήταν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής ή άλλα πολιτικά πρόσωπα με μια μόνο παρουσία, ενώ ούτε η Φιλαρμονική του Δήμου ήρθε, παρότι είχε προγραμματιστεί, λόγω κάποιου συμβάντος..
@Άλλοι την ξέχασαν, άλλα όχι οι απόδημοι και φιλόξενοι κάτοικοι που στηρίζουν τις παραδόσεις. Ελπίζουμε ότι του χρόνου δεν θα βρουν δικαιολογία να απουσιάζουν. Διότι σε αυτό το όμορφο χωριό γράφτηκαν ανθρώπινες ιστορίες, σμιλευμένες με άρωμα εποχής… Το παράπονο το μεταφέρω για να μην πούμε περισσότερα…
@Σιδηρόδρομος και Τρενοτεχνείο: Την παλιά αίγλη του σιδηροδρόμου εκφράζει το τρενοτεχνείο που έχει εκδηλώσεις πολιτισμού για Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Κάποια στιγμή καλό θα ήταν στον  ιστορικό χώρο να γίνει αναθέρμανση της ζωτικής αξίας του τρένου..
@Διότι ηλεκτρικά τρένα θα δούμε στην άλλη Ελλάδα, αλλά όχι στην Μεσσηνία και Ηλεία που αγωνίζονται να επαναφέρουν το τρένο στις ράγες της ανάπτυξης, παρά το πείσμα των καιρών. Σας έχω πει ξανά ότι όταν η βενζίνη θα πάει 2 ευρώ τότε θα σκεφτούμε γιατί η Τριφυλία δεν έχει ούτε δρόμους, ούτε σιδηρόδρομο, ούτε τίποτα άλλα..
@ΠΑΛΜΟΣ 90,5: όπως και να έχει πάντως το ραδιόφωνο κολλημένο στους 90,5 με τον Παλμό γιατί μέχρι τις επόμενες ημέρες το Πρωινό Δρομολόγιο θα αποτυπώνει 8-9 το πρωί το ρυθμό της ημέρας. Εξάλλου το ραδιόφωνο μας φέρνει πιο κοντά δεν λερώνει, δεν κουράζει τα μάτια και πάει παντού… Καλή εβδομάδα..