ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ – Ήξεις Αφήξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε επιτροπές του Δήμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ: Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες. Σημαντικές εξελίξεις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί και οι κόντρες. Είναι γεγονός ότι ο πολιτικός λόγος πλέον έχει υποβαθμιστεί, ενώ το πιο ουσιαστικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι η Τριφυλία άλλη μια φορά ψάχνει το βηματισμό της.

@ Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι βλέπουμε παρατάξεις να βρίσκονται στην πρίζα προσπαθώντας να αρθρώσουν το δικό τους πολιτικό λόγο ιδίως όταν στις τάξεις του συμπεριλαμβάνεται ύλη προερχόμενη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Προφανώς αυτό θα είναι ένα ανυπέρβλητο αγκάθι στην διαδικασία της τετραετούς θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

@ ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Την Τετάρτη ωστόσο πραγματοποιείται νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. Εκεί θα γίνει ο επανακαθορισμός των μελών τόσο στην Κοινωφελή επιχείρηση, στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και στο Φορέα κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης και αθλητισμού.

@ Ουσιαστικά φαίνεται ότι για μία ακόμη φορά επιχειρείται η κατά το δυνατόν καλύτερη συνεννόηση σε ό,τι αφορά τις επιτροπές και τα όργανα διοίκησης του Δήμου. Υπάρχει όμως ένα θέμα γιατί κάποιοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στα όργανα του Δήμου μετά όμως φαίνεται ότι άλλαξαν απόφαση.

@ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Ξεκίνησε δειλά δειλά με τη συγκομιδή της ποικιλίας μαυρολιά η νέα ελαιοκομική περίοδος στην περιοχή της Τριφυλίας. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά σε ότι αφορά την πώληση ελαιολάδου που μπορεί να ξεπεράσει και τα 3,50 € το κιλό ωστόσο το θετικό γεγονός είναι ότι φέτος αναμένεται μεγάλη παραγωγή σε περιοχές της Τριφυλίας. Περισσότερα βέβαια θα ακουστούν στην εκπομπή της Παρασκευής στις 8 το πρωί από τον Παλμό 90,5 με το διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλλίας Αντώνη Παρασκευοπούλου καθώς η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τις ελιές αλλά και τις εργασίες που πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί στα ελαιοπερίβολά τους.

@ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ), μετά από απόφαση του οικείου Δ.Σ. πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης. Επίσης ως μέλη ορίστηκαν οι σύμβουλοι Γιώργος Ασημακόπουλος με αναπληρωτή τον Αντώνη Βλάχο και ο Στάθης Ανδρινόπουλος με αναπληρώτρια την Μάγδα Καμπύλη.

Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Τριφυλίας ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Γιώργο Ασημακόπουλο και αναπληρωτή τον Αντώνη Βλάχο, διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπρόσωποι φορέων.

@ ΓΙΑ τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Τριφυλίας ορίστηκαν:

Πρόεδρος της Α’/θμιας ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ασημακόπουλος με αναπληρωτή τον Νίκο Φρούσο, η Μαγδαληνή Καμπύλη με αναπληρωτή τον Δημήτρη Στριμπάκο, η Χάιδω Παναγιωτοπούλου με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Αντωνόπουλο, ο Αλέκος Κουτρουμπής με αναπληρωτή τον Αντώνη Βλάχο, ο Σαράντος Κουκούμης με αναπληρωτή τον Σωτήρη Μπακούρο και ο Χαράλαμπος Καναλουπίτης με αναπληρώτρια την Μαρία Παναγοπούλου.

Πρόεδρος της Β’/θμιας ο Γιώργος Ασημακόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης με αναπληρωτή τον Νίκο Φρούσο, ο Αντώνης Βλάχος με αναπληρωτή τον Δημήτρη Στριμπάκο, η Χάιδω Παναγιωτοπούλου με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Αντωνόπουλο, ο Αλέκος Κουτρουμπής με αναπληρώτρια τη Μαγδαληνή Καμπύλη, η Σταματία Αλεξοπούλου με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Καναλουπίτη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με αναπληρωτή τον Δημήτρη Δριμή.

@ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: ομόφωνο ήταν το ψήφισμα του Δ.Σ. για την παράταση συμβάσεων εργαζομένων. Το ψήφισμα αναφέρει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, κατά τη 19η/09-10-2019 τακτική συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη του το με αριθ. 14822/23-09-2019 αίτημα των “εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ. Ν.8/2018” και έπειτα από συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα τη στήριξη στους εργαζομένους του εν λόγω προγράμματος και καλεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (έκδοση ΚΥΑ), ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί-παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησης των ανωτέρω εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτηση στους Δήμους των ωφελουμένων του νέου κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους».