ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-Αποπαίδι του νότου άλλη μια 4ετία η Δυτική Μεσσηνία;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ Αποπαίδι του νότου η Δυτική Μεσσηνία: Καλή εβδομάδα και καλό Δεκαπενταύγουστο να έχετε. Δυνατά και καθαρά εδώ πρέπει να τα λέμε έξω από τα δόντια! Είναι μια αλήθεια που ουδείς αμφισβητεί πλέον. Η Δυτική Μεσσηνία παραμένει αποπαίδι του Νότου..

@ Πέρασαν 3 κυβερνήσεις να μη πούμε 4, χωρίς ακόμα να έχουμε δρόμους, υποδομές, λιμάνια, σιδηρόδρομο, υδατοδρόμιο έστω βρε αδερφέ! Τώρα χαιρόμαστε που ο τοπικός τύπος κάνει πρωτοσέλιδο ακολουθώντας την πάγια θέση μας για τα μεγάλα οδικά έργα.

@ Η θέση μας που είχαμε διατυπώσει στο άρθρο “Περιόδος χάριτος τέλος για όλους” που προτείναμε πλέον στους 4 γαλάζιους βουλευτές της Μεσσηνίας να ξεκινήσουν σταυροφορία για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Καλαμάτα και το Καλονερό-Τσακώνα..

@ Κατσιφάρας υπέρ της Μεσσηνίας: Σε άλλο αποκλειστικό ρεπορτάζ της στήλης θα διαβάσετε ότι ανέκαθεν όλο το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη ήταν στυλοβάτες των οδικών αξόνων κι επομένως της Μεσσηνίας.

@ Εμείς εδώ ακόμα ονειροβατούμε καθώς άλλοι θέλουν νέα χάραξη για το Ριζόμυλος-Πύλος, άλλοι λεν γιατί η μελέτη πήγε στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά η πρόβλεψη είναι ότι αν χαθεί άλλη μια 4ετία στο βρόντο το έργο όχι μόνο θα απενταχθεί αλλά ίσως δεν γίνει ποτέ…

@ Οι Βρύσες…διαψεύδουν τον απερχόμενο: Και τώρα η είδηση της ημέρας. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Βρυσών δικαιώνει…τον Λεβεντάκη για την κατάσταση στις πηγές Κεφαλόβρυσο που υδρεύεται η περιοχή της Κυπαρισσίας…

@ Αναφέρει σε ανακοίνωση που εστάλη ο σύλλογος ότι “Ο «Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρυσών», επιβεβαιώνει πλήρως τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, τα οποία αφορούν στην πηγή τού Κεφαλόβρυσου και στην επικρατούσα εκεί κατάσταση.

Σημειώνει δε, πως η κατάσταση στις δύο δεξαμενές ύδατος, οι οποίες διανέμουν το πόσιμο νερό, είναι ακόμα πιο τραγική και άθλια, αφού οι σωλήνες (οι οποίες να σημειωθεί είναι από αμίαντο και θα έπρεπε ήδη (από χθες) να έχουν αντικατασταθεί) φράζουν συχνά από φίδια και ποντίκια.

@ Οι καταγγελίες των πολιτών, προσυπογράφουν την όλη δυσχερή εκεί κατάσταση και κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν μάλιστα με αγανάκτηση, ότι είναι αδικαιολόγητο και ιδιαίτερα δαπανηρό γι’ αυτούς, εν έτει 2019, να καταναλώνουν αποκλειστικά και μόνο εμφιαλωμένο νερό, για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Κρίνεται επιτακτική λοιπόν η ανάγκη, πρωτίστως για λόγους δημόσιας υγείας, του καθαρισμού και της θωράκισης των δεξαμενών, καθώς και του ελέγχου ποιότητας του ύδατος αυτών.” καταλήγει η ανακοίνωση. Τώρα να δούμε τι θα γίνει με το επίμαχο θέμα πλέον….

@ Αυτοσχέδιες χωματερές: Τουρισμός και καθαριότητα πάνε μαζί. Αλλά όταν επιμένουμε ότι κάνοντας βόλτα με το δίκυκλό μας βλέπουμε πολλές αυτοσχέδιες χωματερές τότε δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουμε. Φυσικά το άσχημο είναι ότι βρίσκονται κοντά σε παραλίες και ακτές.

@ Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε άλλη μια φωτογραφία από χωματερή στο δρόμο από την περιοχή του κοιμητηρίου πέρα από τις γραμμές του ΟΣΕ με κατεύθυνση το Σανί.. Φυσικά υπάρχουν κι αλλού. Να μην αναφέρουμε τις μόνιμες χωματερές που υπάρχουν διάσπαρτες..Αλλά τι να πεις.

@ Παλμός 90,5: Λοιπόν καλά να περάσετε και μέχρι την Τετάρτη ραδιοφωνικό ραντεβού 8-9 το πρωί στην εκπομπή του Παλμός 90,5 που τόσο αγαπήσατε και με μηνύματα από όλη την Μεσσηνία. Γιατί ο παλμός ακούγεται στο εξωτερικό και οι ομογενείς με λαχτάρα μας αφιερώνουν τραγούδια, δεν ξεχνάμε τα αδέρφια μας…ποτέ..