ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ – Εν Τούτω Νίκας επιμένει για Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και Φιλιατρινό Φράγμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει και σχολιάζει ο Γιάννης Μποζίκας 

@ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά. Γιορτάζει από το Σαββατοκύριακο η Κυπαρισσία. Η ατζέντα όμως της επικαιρότητας παραμένει πλούσια. Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα του μοναδικού υποκαταστήματος τράπεζας στα Φιλιατρά, το Νοσοκομείο, οι επαφές με φορείς κι άλλα..

@ Μέσα σε όλα τούτα έσκασε και η είδηση για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Τριφυλίας όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο νέος Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης. Ελπίζουμε μόνο ότι έχει αποτυπωθεί η περιουσιακή κατάσταση του Δήμου, αλλά να δούμε τι λαβράκια θα εξαχθούν από τον έλεγχο..

@ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΤ Ο ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ: Αναμενόμενο ήταν όπως ταυτίζονταν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το θέμα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας θα το αναλάβει προσωπικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας. Καθώς θα είναι Πρόεδρος της επιχείρισης. Θα παρακολουθεί στενά την λειτουργία, την εξέλιξη, τα έργα καθώς και ότι αφορά την εκπόνηση μελετών..

@ Βέβαια αποκαλύφθηκε ότι η θέση του προέδρου προοριζόταν για εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο ο οποίος μίλησε για την… προσφερόμενη θέση αλλά τελικά βγήκε εκτός 7άδας καθώς ήρθε σε σύγκρουση στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο. Όπως και να έχει η ΔΕΥΑΤ πρέπει να αλλάξει ρότα και ρυθμό..

@ ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Η πρώτη του επίσκεψη ως περιφερειάρχη του κ. Νίκα στη πόλη. Μίλησε για την απένταξη έργων που δεν έχουν έτοιμο φάκελο ως το 2021 αλλά ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν για τη Τριφυλία τα έργα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι καθώς και τα δίκτυα για το Φιλιατρινό φράγμα..

@ Εστίασε στην προοπτική ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού κόλπου που μπορεί να δώσει κίνητρα ανάπτυξης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, ενώ δήλωσε ότι είναι ενήμερος για όλα τα καυτά ζητήματα όπως το λιμάνι και το θέμα των οδικών αξόνων…

@ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: Σημαία έχει κάνει ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος όπως είχαμε τονίσει εξαρχής το θέμα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας οδού για τον άξονα Καλονερό-Τσακώνα. Χωρίς δρόμο δεν υπάρχει μέλλον αποσαφήνισε καθώς τώρα το μπαλάκι πάει στην εξέδρα..

@ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ: Οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές φάνηκαν ότι είναι έτοιμοι για τα θέματα της Τριφυλίας. Ο κ. Μαντάς τα γνωρίζει από πρώτο χέρι και σε ερώτησή μας είπε ότι δεν θα χαθεί ούτε μια μάχη στη Βουλή, ακολουθεί κατά πόδας και ο κ. Χρυσομάλλης που έχει μάλιστα δεσμούς με την περιοχή. Μήπως δούμε άσπρη μέρα αλλά ελπίζουμε ότι στο τέλος της 4ετίας..

@ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΕΛΙΚΑ: Ένας 58χρονος από τη Κυπαρισσία έσωσε ένα 31χρονο από τους Γαργαλιάνους αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ευτυχώς φιλότιμο και τιμιότητα. Ο 58χρονος βγαίνοντας με το καρότσι από σούπερ μάρκετ της πόλης, βρήκε στην είσοδο ένα πορτοφόλι μέσης τύπου μπανάνα και το παρέδωσε στην Αστυνομία..

@ Δεν πήρε ούτε καν τα καθιερωμένα, αλλά σίγουρα ο 31χρονος όταν έμαθε για την εύρεση του ποσού που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα το ευχαριστήσει…αλλά μάλλον θα τον κάνει εικόνισμα. Επιτέλους υπάρχει ανθρωπιά μέσα μας βρε παιδιά…

@ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ..ΠΑΛΜΟΣ: Κλείνουμε με ένα νέο για τους αγρότες μας. Η παλιότερη ραδιοφωνική εκπομπή Αγροτική ενημέρωση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας επιστρέφει ως ένθετο 8 το πρωί στο Πρωινό Δρομολόγιο του ραδιοσταθμού Παλμός 90,5 μετά από απαίτηση των αγροτών. Θα μαθαίνουν πρώτοι τα νέα από τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Παρασκευόπουλο που συνεχίζει να δίνει μάχες για τον τόπο μας…