ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ Ορκίζεται η Νέα Δημοτική Αρχή με 7..Καπετανάτα στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ Τελειώνει το Καλοκαίρι. Καλή εβδομάδα. Μπορεί οι διακοπές και τα μπάνια του λαού να συνεχίζονται αλλά η επικαιρότητα δεν τελειώνει ποτέ, ιδίως όταν ομιλούμε για ένα Δήμο που η πολυπόθητη ομογενοποίηση είναι δύσκολο να εκπληρωθεί παρά το νέο Νόμο του Κλεισθένη..
@ Η ατζέντα των μεγάλων θεμάτων παραμένει ανοιχτή τόσο για τα απορρίμματα, το λιμάνι, τους οδικούς άξονες, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, τις υποδομές αλλά και την προοπτική για τις επόμενες γενιές…
@ Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ κατεγράφη στις 05:25 στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου το Σάββατο που μας πέρασε… Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 65 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου ενώ είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.
@ Ορκίζεται το νέο Δ.Σ. Τριφυλίας: Η μεγάλη είδηση της εβδομάδας δεν είναι άλλη εκτός από την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας το ερχόμενο Σάββατο σε μια λαμπρή τελετή. Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.
@ Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι πρόσωπα που είδαμε για 5 χρόνια στην προηγούμενη διακυβέρνηση δεν θα βρίσκονται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ οι καραμπόλες έχουν δημιουργήσει τα νέα..καπετανάτα καθώς πλέον έχουμε 7 παρατάξεις που εκπροσωπούνται από 1 ως 7 άτομα όπως συμβαίνει στην περίπτωση του δήμου..
@ Αυτά τα καπετανάτα θα δούμε με τους πολλούς συνδυασμούς αν πετύχουν την εξωστρέφεια που απαιτεί η Τριφυλία ή απλά ιδρύθηκαν μόνο και μόνο για την καρέκλα και την σφραγίδα την ώρα που μεγαλύτεροι Δήμοι είχαν λιγότερους συνδυασμούς….
@ Ο κόσμος και ο λαός της Τριφυλίας θα κρίνει αυστηρά την νέα δημοτική αρχή αλλά πιο αυστηρά τους χρόνια αυτοδιοικητικούς που έχουν εμπειρία στα έδρανα καθώς θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν έργο εκτός από άδεια λόγια. Εδώ είναι το νέο στοίχημα…Γιατί ίσως στο τέλος της 4ετίας βρεθούν κάποια καπετανάτα ξανά με μηδενικό έργο…λέμε τώρα…
@ Γιόρτασε το νησί της Τριφυλίας. Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της νήσου Πρώτης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκατοντάδες προσκυνητές μετέβησαν στη Νήσο Πρώτη από το γραφικό λιμανάκι της Μαραθόπολης το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου και την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας.
@ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Σιδηρόκαστρο το 3ο Φεστιβάλ Δημοτικών Χορών όπου πήραν μέρος 5 σύλλογοι με τις χορευτικές ομάδες τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σύλλογοι , Ξενία Καλαμάτας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας , Π.Λ.Μ. Σύλλογος Ήλιδας Αμαλιάδας «Η Έλλισα», Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα», Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου «Δημοσθένης Κάκκαβας», παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα, από την Πελοπόννησο ως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Ήπειρο.
@ Καλή συνέχεια να έχουμε καθώς σύντομα ανακοινώνονται οι βάσεις για τους επιτυχόντες από τα σχολεία μας, μακάρι οι νέοι να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο μας…