Τσίπρας: Ο δημοκρατικός κόσμος σαρώνει το ψέμα, την προπαγάνδα, τα φερέφωνα της διαπλοκής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την απάντηση στο ποιος θα κυβερνά αυτή τη χώρα θα τη δώσει ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ της ολιγαρχίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του επιχειρηματία, στον Real fm, ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα για να πληρώσει το 2016 την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«’Ακουσα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ., σημείωσε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του Αυγούστου του 2018, για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων».

Μιλώντας για τη Μεσσηνία ανέφερε:

  • Ενισχύσαμε με 74 εκατομμύρια τη Μεσσηνία, από το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Διπλασιάσαμε το ποσό του ΠΔΕ που αφορά έργα στη Μεσσηνία, από 43 εκατομμύρια το 2010-14, στα 87 την τελευταία τετραετία.
  • Αυξήσαμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, το 2010-14.
  • Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, εντάχθηκε στο σχέδιο αναβάθμισης που περιλαμβάνει 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.
  • Για το Φιλιατρινό Φράγμα αναμένεται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, μέσω ΣΔΙΤ όπως και για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, κόστους 190 εκατομμυρίων.
  • Προχωρήσαμε στην παραχώρηση από το ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Καλαμάτας, έκτασης 49 στρεμμάτων, στον «Κορδία», στην παραλία της πόλης για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.