Συνάντηση του Δημάρχου Kαλαμάτας με εκπροσώπους της Π.Σ. Ελλήνων Ρομ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στο ιστορικό Δημαρχείο, είχε ο Δήμαρχος, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας και τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας απασχολεί δεκάδες Ρομά στις Υπηρεσίες του, βοηθώντας τους σε ορισμένες δύσκολες περιστάσεις. Είπε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων για υποστήριξη των Ρομά σε ιατρικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Έκανε, επίσης, αναφορά στο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο των Ρομά, την Μπιρμπίτα, έκτασης 60 στρεμμάτων, που αγοράσθηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πρέπει να δοθεί προς αξιοποίηση από τρίτους.

Ο Π. Νίκας τόνισε, τέλος, πως η μοίρα των παιδιών Ρομά θα αλλάξει μόνο εάν αυτά πάνε και παραμείνουν στο σχολείο. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει σε 500 μαθητές, οι περισσότεροι των οποίων είναι Ρομά, κολατσιό.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, ο μαθητικός πληθυσμός του οποίου αποτελείται από παιδιά Ρομά κατά 100%.

Σε αυτό, το απόγευμα, τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με ξένες γλώσσες, χορό, μουσική κ.ά. και τη λειτουργία του ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει και με άλλους τρόπους.