Υφ. Αθλητισμού: Όλοι οι παράγοντες των ομάδων είναι προβληματικοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Oι Θεσσαλονικείς βουλευτές, κ.κ. Φωκάς και Λαζαρίδης (των ΑΝΕΛ) εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, λέγοντας ότι θα πρέπει να υποβιβαστούν επειδή αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη που ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να απολογηθεί.

Ο κ. Βασιλειάδης πάντως επιχειρώντας να κρατήσει (όχι πάντα επιτυχημένα) τη ψυχραιμία του προχώρησε σε αυστηρή προειδοποίηση πως η «δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ποδόσφαιρο». Είπε ακόμα πως η Πολιτεία εισήγαγε το θεσμό των τακτικών δικαστών στο ποδόσφαιρο ως εχέγγυο αμεροληψίας στην αθλητική δικαιοσύνη και την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με αυτό της UEFA.

Οι βουλευτές από τη πλευρά τους εμφανίστηκαν σε ημιέξαλλη κατάσταση καταγγέλλοντας τις διαδικασίες του ποδοσφαίρου και κυρίως τον Ολυμπιακό.

«Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός. Ο Σαββίδης έχει επενδύσει εκατομμύρια, θέλει το ποδόσφαιρο 100% καθαρό! Έχει πάρει και τη ΣΕΚΑΠ από τα χέρια του Τούρκου», δήλωσε (με το ανάλογο ύφος) ο κ. Φωκάς της ΕΚ και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο. Έχουμε δει να βγαίνει στην επιφάνεια η παράγκα. Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση και τώρα διακόπτεται το πρωτάθλημα για να μη πάρει ο ΠΑΟΚ των νταμπλ».

«Είμαι εγώ διαιτητής;», αναρωτήθηκε αγανακτισμένος ο κ. Βασιλειάδης σημειώνοντας: «Να σφυρίζω εγώ; Αν είναι να ορίζει ο πρόεδρος της Βουλής κάποιον από μας να σφυρίζει. Επειδή λίγο απέχει από το να γίνει η συζήτηση καφενείο. Μη χαϊδεύουμε αυτιά. Επένδυσε, ναι, αλλά αν κάνει κάτι έκνομο ο κ. Σαββίδης, θα πετάξουμε αετό; Δεν κάνω τον δικαστή του Σαββίδη, ούτε τον υπερασπιστή του. Αυτή η συζήτηση δεν μας τιμάει. Όλοι οι παράγοντες των ομάδων είναι προβληματικοί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν με κάθε κόστος τον άλλο».