Φουσκωμένοι οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑ Τριφυλίας λόγω πολιτιστικού τέλους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναπροσαρμόστηκε το πολιτιστικό τέλους σε περιοχές της Τριφυλίας καθώς το ποσόν αυτό περιλαμβάνεται ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2018 στον νέο φουσκωμένο λογαριασμό ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΤ.

Όπως τονίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το πολιτιστικό τέλος αφορά περιοχές όπως η Κυπαρισσία, οι Μπλεμενιάνοι, οι Μύλοι, το Ροντάκι, το Μεμί, το Βαθύ, η Τερψιθέα, η Γιαννίτσαινα, ο Καρτελάς, το Σανί και οι Αραδαριές. Επίσης αφορά την περιοχή στα Φιλιατρά, την Αγία Κυριακή, ο Αγρίλης, ο Γιόλακας (11,76 ευρώ), οι Γαργαλιάνοι και η Μαραθόπολη (20 ευρώ), όπως επίσης η Βάλτα, η Λεύκη, το Μουζάκι, ο Πύργος και του Φλόκα (10 ευρώ).

Είναι εμφανές ότι τα τέλη αυξάνουν όλους τους λογαριασμούς και αντί να ελαφρύνουν τελικά επιβαρύνουν τους δημότες..

Ωστόσο διαφορετική άποψη από την επιβολή του τέλους που ενέκρινε η Επιτροπή εξέφρασαν και τελικά καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Κουτρουμπής της μείζονος μειοψηφίας και Σαράντος Κουκούμης.

Η κυριότερη πρόταση αφορούσε Κοπανάκι και το Καλό Νερό, τα οποία δεν επιβαρύνοντας με πολιτιστικό τέλος η κάθε παροχή να έχει τέλος 10 ευρώ ετησίως αντί των 18 ευρώ, που υπέδειξε στην εισήγησή της η Οικονομική Υπηρεσία.

Κατά των αυξήσεων των τελών σε ορισμένες τοπικές κοινότητες, τάχθηκαν οι σύμβουλοι δικαιολογώντας την τοποθέτησή τους ότι σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούν να χαρατσώνονται ορεινές περιοχές με ελάχιστα εισοδήματα…

ΓΙΑΝ. ΜΠ.