Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Καλαμάτα σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα στις 20:00 φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την  τραγουδίστρια Μαλού.

Σε συνέντευξη Τύπου, χθες Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως «οι γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους είναι στιγμές, είναι ημέρες χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας» και τόνισε πως «η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της, αλλά και να δώσει χαρά στους πολίτες της».
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας είναι η εκδήλωση που σηματοδοτεί επί της ουσίας την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας. Το Σάββατο 7 του μήνα, στις 20:00, στην Παραλία θα φωταγωγηθεί το καράβι και την Κυριακή, την ίδια ώρα, η Χριστουγεννιάτικη μπάλα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ο Θ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της ΚΕ «Φάρις» για την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, που έχει επιμεληθεί όλη τη διακόσμηση του Δήμου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συμμετοχικότητας και η Καλαμάτα,  συνεχίζει να είναι Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Ο κ. Λαμπρινίδης προσέθεσε πως δημιούργησε τα τρία μεγάλα παιχνίδια, τη σφαίρα με τα αστέρια για το ιστορικό κέντρο, τον κώνο που είναι το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας και το καραβάκι στην Παραλία σκεπτόμενος ότι και οι μεγάλοι θα πρέπει να αισθανθούν για λίγο μικρά παιδιά. Αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των σπουδαστών του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” στο Μέγαρο Χορού.

Ο Κώστας Νικολέας, Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ενημέρωσε σχετικά με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής σε πλήθος εκδηλώσεων στην Καλαμάτα αλλά και σε κοινότητες του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Παντελής Δρούγας, αναφέρθηκε στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, και βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία  καθώς και τα σπιτάκια της Διοκλής ΑΕ, που έχουν παραχωρηθεί σε χειροτέχνες. Επίσης ανέφερε πως θα λειτουργήσει καρουζέλ στην Κεντρική Πλατεία και τρενάκι στα Δικαστήρια ενώ τόνισε πως μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία θα ακολουθήσει συναυλία με την τραγουδίστρια Μαλού.