Χαρδαλιάς: Ολικό lockdown σε περιοχές της «φλεγόμενης» Δυτικής Αττικής – Δείτε όλα τα μέτρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκτακτα μέτρα και επιβολή αυστηρού lockdown στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και τη Μάνδρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο και για επτά μέρες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μετά από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής: Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο:

1) Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εκτός από τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα παρουσιάζουν ειδική βεβαίωση από τους εργοδότες τους

3) Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, εξαιρουμένου των κηδειών έως 10 άτομα

5) Εντατικοποίηση ελέγχων σε εργαζομένους των επιχειρήσεων στις περιοχές αυτές

7) Διανομή μασκών στον πληθυσμό

8) Απομόνωση ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομεία, σε ειδικούς χώρους

9) Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών

10) Τεστ σε πωλητές για τη μεταφορά εμπορευμάτων ανά τριήμερο

Επίσης, αποφασίστηκαν εκστρατείες ενημέρωσης στις περιοχές αυτές. Τέλος, αποφασίζεται η εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

Τα μέτρα θα ισχύουν από την Παρασκευή, 18.12.2020, στις 06.00 το πρωί και για επτά μέρες. Στην συνέχεια η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα αποφασιστεί είτε η συνέχιση, είτε η άρση των συγκεκριμένων μέτρων.

Πηγή: iatropedia.gr