Κατασκευή κτιρίου, χώρου φιλοξενίας συγγενών ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Πέτρο Κωνσταντινέα, Γιώτα Κοζομπόλη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ακολούθησε σύσκεψη με τους Γιώργο Μπέζο Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Παν. Μπασάκο διοικητή Νοσοκομείου Κυπαρσσίας, Παν. Νίκα Δήμαρχο Καλαμάτας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, και στελέχη του Νοσοκομείου.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο, η πραγματοποίηση του οποίου έχει, αναμφισβήτητα, σπουδαία κοινωνική διάσταση.
Κατά τον Αναπλ. Υπουργό, πρέπει να υπάρξει συνεργασία των τοπικών φορέων – μέσω προγραμματικής σύμβασης – και αναζήτηση χρηματοδότησης από τον κρατικό Προϋπολογισμό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (δανειοδότηση).
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συμφώνησε για την αναγκαιότητα και την αξία του έργου, ζήτησε όμως να υπάρξει και μελέτη για τη βιωσιμότητά του.

Σκοπός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ήταν η συζήτηση για την χρηματοδότηση ανέγερσης κτιρίου φιλοξενίας συγγενών ασθενών πλησίον του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ο Υπουργός μαζί με το υπόλοιπο κλιμάκιο επισκέφθηκε, αμέσως μετά την συνάντηση, το παραχωρηθέν οικόπεδο από το Δήμο Καλαμάτας προς την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Νοσοκομείο, με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης ενός ξενώνα για τους συνοδούς-συγγενείς των ασθενών και ενός βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.