Ωκεανοί = ανάσα!🐬🐳🐙🐠

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παιχνιδιάρικα δελφίνια, εντυπωσιακές φάλαινες, πολύχρωμοι κοραλλιογενείς ύφαλοι, χιλιάδες είδη ψαριών και θαλασσινών, μοναδική ποικιλομορφία, ζωή, χρώμα, ομορφιά, ανάσες! Οι θάλασσές μας είναι μοναδικές, αλλά και πολύ σημαντικές: φιλοξενούν το 80% της ζωής πάνω στη γη, απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, μας παρέχουν οξυγόνο, παρέχουν τα προς το ζην σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε παράκτιες κοινότητες. Το γαλάζιο της θάλασσας μας δίνει γαλήνη και ψυχική ηρεμία.

Όσο εντυπωσιακές είναι οι θάλασσές μας, τόσες απειλές δέχονται καθημερινά: υπεραλίευση, παράνομη και καταστροφική αλιεία, κλιματική κρίση, πλαστική (και όχι μόνο!) ρύπανση, εξορύξεις. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, αλλά και κάθε μέρα του χρόνου, οι ωκεανοί και η μοναδική ζωή που φιλοξενούν μας χρειάζονται!

Μάθε τα πάντα για τους ωκεανούς!

Οι επιστήμονες έχουν προτείνει τη λύση: να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο θαλάσσιων καταφυγίων, με μηδαμινή ανθρώπινη δραστηριότητα, ώστε να προστατέψουμε τις θάλασσες. Περισσότερες από 70 χώρες έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν αποδεκτό το αίτημά μας και θα προστατέψουν τουλάχιστον το 30% των ωκεανών μας ως το 2030. Όμως, τον Αύγουστο που οι κυβερνήσεις θα συζητήσουν στον ΟΗΕ για μία ισχυρή Παγκόσμια Συνθήκη για τους Ωκεανούς, οι υποσχέσεις πρέπει να γίνουν πράξη! Ένωσε τη φωνή σου με εκατομμύρια πολίτες απ’ όλον τον κόσμο και πίεσε τους ηγέτες να αναλάβουν δράση!

Στήριξε την προσπάθεια!