1ο Φεστιβάλ Ανάδειξης & Προβολής Ταλέντου Μουσικών και Χορευτικών σχημάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το SHOWCASE Festival (Music & Dance Art Performances) ξεκινά στην Καλαμάτα, ως την κατεξοχήν ‘πόλη του χορού’ και  πραγματοποιείται με την συμμετοχή μουσικών και χορευτικών ομάδων Πελοποννήσου αλλά και υπόλοιπης Ελλάδας ενώ στοχεύει στην καθιέρωση ετήσιου SHOWCASE Festival ανάδειξης δημιουργίας, του έργου, των δεξιοτήτων και του ταλέντου που έχει καλλιεργηθεί στο χορό και στη μουσική. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που βραβεύει την πολιτιστική δημιουργία σε αυτές τις τέχνες. Αναδεικνύει πρωτότυπες χορευτικές και μουσικές ομάδες του τόπου μας και προβάλλει το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

Συμμετέχοντες στο πρώτο SHOWCASE Festival 2019:

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ‘Μαρία Κάλλας’ (Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής, Υπεύθυνος καθηγητής-Μαέστρος: Πέτρος Κατσούλης)

2.Καθηγητής πνευστών και Μαέστρος Συνόλων  Δυτικής Μάνης: Τάσος Δράμπαλης

3.Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης (Μουσικό σύνολο Σαξοφώνων ‘messinSaX ‘ Μαέστρος: Γιώργος Μανδρουλέας

4.Νεανική χορωδία ‘Hakuna Matata’ Γιώργου Σκλήκα.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Dance Studio Maria Lada Καλαμάτας

2.Fame Dance Academy Καλαμάτας

3.Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας

4.Baila Fuerte DC Καλαμάτας

5.Σχολή Γυμναστικής Έφης Κουδούνη ‘Physical’ Καλαμάτας

6.Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας

7.Άθλος Καλαμάτας

8.Dancesport Hall Πάτρας

9.Dikaia Oriental Artist Αθήνας

10.Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πετρούπολης Αττικής

11.‘SnapSteps’ Αθήνας

12.Byron Espin Dance Team Αθήνας

13.Tango Impulsivo Αθήνας

14.Bollywood Danza Club Κ. Αχαγιάς

15.Christina’s Dance Studio  Σπάρτης

Μια εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει… μακριά με τα μάτια της ψυχής μας και της  φαντασίας μας σε κόσμους ντυμένους με θεσπέσιες μουσικές και νότες μελωδικές, σε μια πανδαισία ρυθμών, εικόνων, ήχων και δημιουργικών χορογραφικών πατημάτων, σε κόσμους μαγευτικούς που κατεξοχήν η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να σε οδηγήσουν!
Πρωταγωνιστές της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος του τόπου μας, το δυναμικό με τις πολλαπλές δυνατότητες των ανθρώπων των σχολών, συλλόγων και φορέων. Ο συνδυασμός δύο τεχνών μαζί, μουσικής και χορού, στο υπέροχο λιμάνι της Καλαμάτας, σας υπόσχεται στιγμές γεμάτες ευχαρίστηση. Ας ετοιμαστούμε να απολαύσουμε αυτό το όμορφο πρωτότυπο θέαμα των δικών μας ταλέντων, που θα μας αναδείξουν την δική τους δημιουργία, και θα μας ταξιδέψουν σε διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς!

Η εκδήλωση – φεστιβάλ διοργανώνεται από την PolisArt σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Dance Challenge’, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και άλλων φορέων.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Μην το χάσετε!