11 συλλήψεις από την Αστυνομία στην Μεσσηνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη επιχείρηση αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, σε όλη την Πελοποννήσο με πολλές συλλήψεις, αρκετές εξ αυτών και στην Μεσσηνίας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια εβδομήντα (870) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια τριάντα εννέα (639) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια τριάντα ένα (231) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα οχήματα (660) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν οχτώ (108) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν :

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Οχτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Περαιτέρω, εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οχημάτων, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 2.10.2019 έως και την 28.11.2019, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Παραβάσεις ΚΟΚ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα επτά (247) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μικροποσότητα ηρωίνης και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.