2ος Διεθνής Αγώνας Αθλητικού Χορού Καλαμάτας: Χορευτές διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην “Τέντα”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ 90,5

Με περίπου 1200 χορευτές, συνοδούς και συνεργάτες από 8 χώρες πραγματοποιείται ο 2ος Διεθνής Αγώνας Αθλητικού Χορού στην Καλαμάτα 2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits με πολλαπλές παραστάσεις χορού το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2019,  για την κατάκτηση του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου “Τέντα” από τις 8:00 η ώρα το πρωί, έως αργά το βράδυ. Την επόμενη μέρα την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί πραγματοποιούνται διαλέξεις – σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού, που θα λάβουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην αίθουσα Πινακοθήκη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης. Οι συμμετέχοντες και συνοδοί του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού χορού θα βρίσκονται στην πόλη μας από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 45 σύλλογοι – σχολές  από διάφορες πόλεις, από την Καλαμάτα, από Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Ζάκυνθο, ενώ 8 προέρχονται από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ιταλία που πάλι φέτος πρωτοστατεί.

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου της χορευτικής κοινότητας κυρίως της Πελοποννήσου, αλλά και υπόλοιπης Ελλάδας,  αλλά και στην ποιότητα και επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, που λειτούργησε πολύ θετικά για την φετινή διοργάνωση που  πάει να γίνει ‘θεσμός’ και αυτό φαίνεται τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και από το ενδιαφέρον των συμμετοχών όλων των ηλικιών, αλλά και συνοδών – θεατών που είναι λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας που έρχεται να ενισχύσει τουριστικά τη Μεσσηνία σε περίοδο μη τουριστική.

Από τις 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, οι δικοί μας ταλαντούχοι χορευτές της πόλης μας του Νομού μας, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές χορού και εκπρόσωποι της Διεθνούς χορευτικής κοινότητας αναδεικνύουν το έργο τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της και συναγωνίζονται με ευγενή άμιλλα για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Καλαμάτας.

Πλήθος θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις  1.300 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 245 συνολικά  διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 34 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς Κριτές, όλη την ημέρα με κορύφωση την Τελετή Gala.

Τελετή Gala

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Γήπεδο “ΤΕΝΤΑ” Καλαμάτας, όπου θα παραστούν εκατοντάδες θεατές δημότες και φιλότεχνοι επισκέπτες, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι από διάφορους φορείς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με τον σημαντικό κοινωνικό φορέα την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο που θα ανοίξει με τιμή την αυλαία μας στην Τελετή Gala. Αξίζει όλοι να παραβρεθούμε να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα “Ρόδι/Ρόδα” των 20 ατόμων με και χωρίς αναπηρία στην χορευτική παράσταση “Φτου ξελευτερία” να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως H ΤΕΧΝΗ δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα. Ακολουθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης για έναρξη και καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με ειδική παρέλαση των χορευτών και τελετή παρουσίασης των Διεθνών Κριτών. Έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής μας με τα ‘Professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια, ομάδες και σόλο αθλητικού χορού (DanceSport) που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους! Στη φετινή διοργάνωση έχει ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ο συναγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με την παρουσία επαγγελματιών χορευτών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλητών χορού από 8 χώρες συμμετοχής γι’ αυτό και φυλάμε ένα επίσης ζεστό χειροκρότημα για τους τελικούς που θα ακολουθήσουν! Οι καλύτεροι της ημέρας θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις & δώρα!

Σας περιμένουμε με χαρά να ζήσουμε μαζί μια σπουδαία διεθνή διοργάνωση, την όμορφη γιορτή χορού που συνδυάζει Τέχνη και αθλητισμό, στο 2ο Διεθνές Κύπελλο Χορού “2nd Kalamata Dance Cup & Training Camp”

Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου “Τέντα”. Η είσοδος είναι με ειδικό βραχιόλι εισόδου και μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Για τους μαθητές δημοτικού και τα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν. Προτρέπουμε τους μαθητές μέσω της επαφής μας με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να παραβρεθούν να γνωρίσουν όλα τα είδη χορού ως προτροπή για την ενασχόληση με τον αθλητικό χορό και τα οφέλη αυτού από την παιδική ηλικία.

Διοργάνωση – Υποστήριξη – Αιγίδα

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων “Dance Challenge” υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ, την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της PolisArt Κοιν.Σ.επ. Να σημειωθεί δε, ότι ο νέος καινοτόμος θεσμός του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού συστήνεται και προωθείται από πολλούς άλλους σημαντικούς φορείς της πόλης μας. Σημαντική είναι φέτος η στήριξη του Ξενοδοχείου Elysian Hotel όπου θα φιλοξενηθούν ξένοι καλεσμένοι, των εταιριών Agrovim, Alpha System Γκούζος, The Shoe Mart, του Belvedere Hotel και πλήθους ιδιωτικών επιχειρήσεων της πόλης μας (όλοι οι χορηγοί της διοργάνωσης αναγράφονται μόνιμα στο επίσημο site: www.kalamatadancecup.com).

Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Χορού όπως και ο προηγούμενος, συμβάλλει στην εξέλιξη και αναβάθμιση της Τέχνης του Χορού, τηρώντας πάντα την παράδοση και την αφετηρία του. Συμβάλλει επίσης στη διάδοση του αθλητικού χορού στην περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός, κάθε χρόνο, μετατρέπει την Καλαμάτα σε πόλο έλξης όχι μόνο όλης της Πελοποννήσου, αλλά της Ελλάδας και του εξωτερικού και δίνει την ευκαιρία μιας ευχάριστης συνάντησης των ασχολούμενων με τον χορό να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού χορού και ο Σύλλογος Dance Challenge, προσκαλεί με χαρά τους δημότες και επισκέπτες στην Τέντα, να παραβρεθούν να παρακολουθήσουν τις διαγωνιστικές παραστάσεις χορού σύμφωνα με το πρόγραμμα, και να απολαύσουν πρωτίστως την Τελετή του βραδινού Gala το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 8 η ώρα το βράδυ σε ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα που γοητεύει, με πλούσιες αισθήσεις και έντονες συγκινήσεις.  

Ακούστε τι δήλωσε στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ του ραδιοσταθμού ΠΑΛΜΟΣ 90,5 η κα Νίνα Δράκου πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς κυπέλλου Χορού.