Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τριήμερες εκδηλώσεις στους Γαργαλιάνους – «Στα μονοπάτια της ελιάς»

Τριήμερες εκδηλώσεις στους Γαργαλιάνους – «Στα μονοπάτια της ελιάς»

475
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση & ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε το ευλογημένο προϊόν του τόπου μας. Τo ΛΑΔΙ!

Τρίτη, 17 Ιουλίου – Πάρκο Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης, Γαργαλιάνοι

Ώρα 9.00 μ.μ. Ομιλία με θέμα «Πολιτισμός και οικονομική ανάπτυξη.

Η περίπτωση της ελιάς και του ελαίου».

Ομιλήτρια η Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Λαογράφος – τ. Διευθύντρια, Επιστ. Συνεργάτης Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόεδρος της «Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε».

Στο χώρο του Πάρκου θα λειτουργεί έκθεση αντιγράφων πινάκων μεγάλων ζωγράφων με θέμα την ελιά.

Λαδομαγειρέματα, κέρασμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Τετάρτη,18 Ιουλίου – Πάρκο Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης, Γαργαλιάνοι

Ώρα 8.30 μ.μ. Μαγειρική και ζαχαροπλαστική live από διακεκριμένους chef της Ακαδημίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Έμποροι, παραγωγοί και χορηγοί μας θα κεράσουν λαδολιχουδιές, κρασί και τσίπουρο εξαιρετικών αρωμάτων από σταφύλια της Τριφυλιακής γης.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου – Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων

Ώρα 10.00 μ.μ. Μουσική Συναυλία με τη Μυρτώ Καμβυσίδη.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Πορτογαλικής Πρεσβείας και του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών). Εντάσσονται στον κύκλο των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων (δύο στην Ελλάδα : στη Θεσσαλονίκη και στους Γαργαλιάνους) του Φεστιβάλ «Culturas Mediterranicas» της Πορτογαλίας.

Αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεων θα γίνει στη διάρκεια του Πορτογαλικού Φεστιβάλ στη Λισαβόνα από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, με τη συμμετοχή 12 χωρών.

Επίσης οι εκδηλώσεις θα προβληθούν στις ετήσιες αναφορές του Ελληνικού και Πορτογαλικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, στην Περιοδική Έκδοση (newsletter) του CIOFF® σε 103 χώρες παγκοσμίως αλλά και στα μέλη των εθνικών τμημάτων κάθε μιας από αυτές τις 103 χώρες. Στη μεγάλη γιορτή συμμετέχει η Ακαδημία Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.