Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Βιβλίο για την ιστορία της Νέδουσας από τον ιστορικό Μάριο Αθανασόπουλο

Βιβλίο για την ιστορία της Νέδουσας από τον ιστορικό Μάριο Αθανασόπουλο

344
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολυσέλιδο βιβλίο, αφιερωμένο στην ιστορία της Νέδουσας, με τίτλο «Δενθαλιάτις – Μεγάλη Αναστάσοβα – Νέδουσα», εξέδωσε μετά από δεκαετή και πλέον επιστημονική έρευνα ο Δρ. Ιστορίας Μάριος Αθανασόπουλος. Το βιβλίο συνοδεύεται από παράρτημα, στο οποίο παρουσιάζονται τα περιεχόμενα των βιβλίων Γεννήσεων – Βαπτίσεων, Γάμων και Θανόντων, που τηρούνται από τον εκάστοτε εφημέριο της Νέδουσας, καθώς και πίνακας των γεννηθέντων προ του 1913, που συμπληρώνονται από γενεαλογικά δένδρα οικογενειών.

Ο Μάριος Αθανασόπουλος επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, στον οποίο προσέφερε αντίτυπο του βιβλίου του και του παραρτήματος, σχετικά με την ιστορία αυτής της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκεται στον Ταΰγετο. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το συγγραφέα, τονίζοντας πως πρόκειται για σπουδαίο πόνημα, προϊόν πολύχρονου μόχθου του δημιουργού του.

Ανέφερε δε πως το βιβλίο και το παράρτημά του θα συγκαταλεχθούν στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Π. Νίκας ευχήθηκε στο Μ. Αθανασόπουλο να εξακολουθήσει το πνευματικό του έργο, για το καλό της επιστήμης και των τοπικών μας κοινωνιών.