Ομιχλώδες, άοσμο χωρίς συνδυασμούς και πρόγραμμα η Τριφυλία βαδίζει χωρίς ηγέτες….

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σοβαρότης μηδέν, αποτέλεσμα ουδέν είχαμε σχολιάσει αρκετές φορές στην στήλη του υπογράφοντα ‘Τριφυλιακά και αιχμηρά’ την προεκλογική εικόνα και το πολιτικό βαρόμετρο της περιοχής που επιμένει να θεωρείται αποπαίδι του Νότου…. Χρόνια λέμε ως σύνθημα να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες. Είμαστε όμως ή αφήσαμε τις τύχες του τόπου να μας κυβερνά τελικά ο χειρότερος εαυτός μας;

Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις ακόμα δεν έχουν ακόμα δοθεί……

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΕΞΟΔΑ:

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν υπάρχουν αδιέξοδα, εκτός αν κάποιοι θελήσουν να τα δημιουργήσουν μάθαμε από ένα κορυφαίο δημοσιογράφο και πολιτικό που δεν ζει σήμερα. Η Δημοκρατία ασκείται καθημερινά, οι πολίτες συμμετέχουν ή αδρανούν, οι εξουσίες χειραφετούν ή απεγκλωβίζουν αν θελήσουν τον πολίτη. Τώρα τα κόμματα λέμε τάχα να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν για δήμαρχο στους Δήμους. Αλλά βάζουν το χεράκι τους υποκριτικά με την πρώτη ευκαιρία.

Ας τους κόψει..τα εμβόλιμα χεράκια ο πολίτης!

Ηρθε η ώρα του…Μαυρογιαλούρου και του Γκόρτσου με το μακρύ χέρι των κομματαρχών να ποδηγετήσουν τις τοπικές κοινωνίες ή θα αλλάξουμε τελικά;

ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ:

Η ομιχλώδης συμπεριφορά του προεκλογικού τοπίου στη Τριφυλία δεν χωρά περιθώρια αμφιβολιών. Μέχρι στιγμής είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε δει καν συνδυασμούς έστω ατελείς, δεν έχει παρουσιαστεί ξεκάθαρο και κυρίως κοστολογημένο πρόγραμμα, δεν έχει κατατεθεί μια διακήρυξη αρχών ή θέσεων, αλλά υπάρχουν και χειρότερα θα πείτε. Αυτό τουλάχιστον απομνημονεύει η κοινή γνώμη.

Αντίθετα πήξαμε σε παχιά λόγια μέσα από δελτία τύπου, με γενικόλογες αναφορές, με αναμασημένα ερωτήματα, με αοριστίες λες και η δημαρχιακή θώκο θα αρχίσει από μηδενική βάση από την επόμενη ημέρα των εκλογών της 26ης Μαίου.

Οι πολίτες διατυπώνουν εύλογα ερωτήματα για την πρεμούρα να εμφανιστούν υποψήφιοι που έχουν μηδενικό ή άφαντο έργο, σε συζητήσεις εκατέρωθεν.

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΚ:

Η Τριφυλία για να επανέλθει στο χώρο της ανάπτυξης θα απαιτήσει ένα ισχυρό σοκ από την αναισθησία 5 ετών χωρίς λαικά δημοψηφίσματα, χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις, χωρίς πυξίδα. Εκτός από παλιοί και νέοι υποψήφιοι αρέσκονται μόνο σε μια ανακοίνωση υποψηφιότητα για μια..θέση Αντιδημάρχου όπως έλεγε ο φίλτατος συνάδελφος Θ. Παντές μεταφέροντας την ρήση του Κοιλάκου.

Σε τόσες συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου άραγε πόσοι υποψήφιοι ιδίως νέοι εκφραστές έχουν έρθει ως ενεργοί πολίτες να διεκδικήσουν,να προτείνουν, πότε αυτοί ρώτησαν τους πολίτες για το μέλλον τους, πότε έκαναν πράξεις για το συλλογικό καλό, ερωτά ο κόσμος και η κοινή γνώμη.

Εκτός αν όλοι θυμηθούν ότι θα δουλέψουν μετά τις εκλογές.

Αλλά τότε θα είναι αργά γιατί το λάθος από την κάλπη δεν αναγνωρίζεται…

ΧΩΡΊΣ χαρισματικούς ηγέτες όπως έλεγε ο ιστορικός Μάξ Βέμπερ..