Τσίπρας: Σήμερα γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία – Είναι μία μέρα ιστορική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία», υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός σε δήλωση του στην προσωπική σελίδα του σε Facebooκ και Twitter.

«Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς», συνεχίζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την Κύρωση της Συμφωνίας. Από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ#lmn

Posted by Livemedia.gr on Friday, 25 January 2019

Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Όλοι όσοι αναλαμβάνουμε ευθύνη έναντι του λαού και του έθνους αναμετριόμαστε με την ιστορική μας ευθύνη. Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ομιλία στη #Βουλή. #Vouli

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, 24 January 2019