Σαββατοκύριακο στο Ναβαρίνο για προπόνηση Τριάθλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

55 ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στο Τριαθλητικό προπονητικό διήμερο που διοργανώθηκε από το Arla Protein και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ναβαρίνο της Μεσσηνίαςτο Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου.

Στόχος του διημέρου ήταν η εξοικείωση με τις επίσημες διαδρομές του δημοφιλούς αγώνα τριάθλου που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο.

Οι συμμετέχοντεςείχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις αποστάσεις του αγώνα που περιλαμβάνει 1900μκολύμπι, 90χλμ ποδηλασία και 21χλμ τρέξιμο

Οι πρεσβευτές του Arla PROTEIN Γρηγόρης Σουβατζόγλου (πρωταθλητή τριάθλουκαι Θάνος Δημάκης (έμπειροςτριαθλητής μεγάλων αποστάσεωνυποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες το Σάββατο το πρωί

Μετά τον απαραίτητο έλεγχο και τις ρυθμίσεισ των ποδηλάτων από τη Shimanoπραγματοποιήθηκε 3ωρη προπόνηση πάνω στην απαιτητική διαδρομή των 90χλμΣτη διάρκεια της προπόνησηςοι αθλητές είχαν πλήρη υποστήριξη με συνοδευτικά οχήματα ασφαλείας και τροφοδοσία με κορυφαία προϊόντα όπως νερό Αύραηλεκτρολύτες Poweradeενεργειακά τζελ Martenμπάρες Solo και μπανάνες.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα πλήρες γεύμα αποκατάστασης πλούσιο σε πρωτεΐνη με τα ροφήματαγάλακτος Arla PROTEIN, ενώ ακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις

Ο διαιτολόγος Στέφανος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις διατροφικές ανάγκες τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα βασιζόμενος σε σύγχρονες επιστημονικές μελέτες.

Για θέματα αποκατάστασης μετά από έντονες προπονήσεις μεγάλης διάρκειας και αποφυγή τραυματισμών μίλησε ο φυσικοθεραπευτής και προπονητής ΑμεΑ Γιώργος Γκούνταςο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να λάβει μέρος στον αγώνα του Απριλίου συνοδεύοντας και στα αθλήματα τον τυφλό 55χρονο Χρήστο Κορομηλάαθλητή του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ.

Χρήσιμες συμβουλές για τον κατάλληλο εξοπλισμό έδωσε ο Γρηγόρης Αποστολίδηςαντιπρόσωπος στην Ελλάδα της ZONE 3HUUB , CRESSI κ.α.  

Σημαντικές πληροφορίες έδωσε από την πλευρά του ο προπονητής κολύμβησηςτριάθλου και αθλημάτων αντοχής Νίκος Σπυριδαντωνάκης

Η μεγάλη πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με το αγαπημένο σε όλους pasta party” και την απαραίτητη υδατανθράκωση για τη διπλή προπόνηση με τρέξιμο και κολύμπι που ακολούθησε την Κυριακή.

Το Tri Camp 70.3 του Arla Protein ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό κόψιμο της Πίτας και τα δώρα σε δύο τυχερούς από το www.swimmingshop.gr.

Οι συμμετέχοντες άφησαν την Μεσσηνία για να συνεχίσουν την προετοιμασία και να ανανεώσουν το ραντεβού με την παρουσία τους στον μεγάλο αγώνα στις 14 Απριλίου 2019.

 Στο προπονητικό διήμερο παρευρέθηκε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Arla Foods Hellas κα Άντζελα Κοτρότσουη οποία εξέφρασε τον θαυμασμό της δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για την αξιόλογη προσπάθεια και τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η εταιρεία Arla στηρίζει το Τριαθλητικό κοινό και είναι δίπλα στη σκληρή προσπάθεια κάθε αθλητή και αθλήτριαςανεξαρτήτως ηλικίας και δυνατοτήτωνερασιτέχνη ή επαγγελματίατόσο με ενέργειες όπως το προπονητικό διήμερο όσο και με τη σειρά των προϊόντων Arla PROTEINτα οποία αποτελούν ένα ιδανικό σύμμαχο δύναμης και φυσικής διατροφής» τόνισε χαρακτηριστικά.