Επίσκεψη Θανάση Πετράκου στην Π. Ε. Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα επισκεφθήκαμε και συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους στη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων
Δηλώσεις Θ. Πετράκου μετά τη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Μεσσηνίας μετά την περιοδεία τους στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, συναντήθηκαν με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θ. Πετράκο και τους υποψηφίους Π.Σ. της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά την ενημέρωση ο Θ. Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ξεκινήσουμε την προεκλογική ενημέρωση στους πολίτες της Μεσσηνίας από τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και να συναντηθούμε με το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων για να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, συμπαραστάτες στα προβλήματά τους και μετά τις εκλογές. Θέλω να τονίσω ότι η μεγάλη μείωση του προσωπικού κατά 42% σε σχέση με το 2010, όπως και η μείωση των μισθών κατά 40% είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και 9 χρόνια.

Οι μνημονιακές αυτές πολιτικές, τις οποίες εκτός από τις κυβερνήσεις εφάρμοζε και η Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Τατούλη, έχουν και άλλα τραγικά αποτελέσματα, όπως την ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας με συνέπεια να υπολειτουργεί το δημόσιο ΚΤΕΟ, τις μεγάλες ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα καθώς και την αδυναμία του server να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μόνο 3 κτηνίατροι με συνέπεια να μην μπορεί να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Οι τεράστιες ελλείψεις σε λειτουργικά έξοδα έχουν να κάνουν με την τεράστια μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς τις Περιφέρειες. Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι οι κυβερνήσεις από το 2011 παρακρατούν παρανόμως κάθε χρόνο το 52% περίπου 63 εκ. ευρώ των θεσμοθετημένων πόρων προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως και σε όλες τις Περιφέρειες. Είμαστε επίσης η μοναδική παράταξη η οποία έχει αναδείξει ότι με βάση το μεσοπρόθεσμο η παράνομη παρακράτηση θα συνεχιστεί και την τετραετία 2020-2023.

Δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε αν μας δοθεί η λαϊκή εντολή να αποδοθούν και οι πόροι που έχουν παρακρατηθεί και την τετραετία της λειτουργίας των νέων Περιφερειακών Αρχών να αποδίδονται στο ακέραιο οι θεσμοθετημένοι πόροι.
Επιπλέον θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό το ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έδωσε στο Σύλλογο το πόρισμα της επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη στατικότητα του κτιρίου και θεωρώ δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων διότι λόγω των προβλημάτων και στη στεγανότητα του κτιρίου πρέπει να ελεγχθεί αν έχει υποστεί βλάβες το κτίριο. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» απαιτεί να ενημερωθεί και η ίδια όπως και οι εργαζόμενοι για το πρόβλημα της στατικότητας του κτιρίου.

Η Περιφερειακή Αρχή να αντί να εφαρμόζει τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό να ζητάει και να απαιτεί να μεταφέρονται υπάλληλοι στην έδρα της Περιφέρειας, όφειλε να είχε διεκδικήσει τη στελέχωση των υπηρεσιών και των Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, όπως και όλοι οι πολίτες, πρέπει να κρίνουν και να αποφασίσουν στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές με βάση τη στάση της κάθε παράταξης απέναντι στα προβλήματά τους και στις αιτίες των προβλημάτων. Κυρίως πρέπει να σκεφθούν ότι ούτε ο κ. Τατούλης ούτε ο κ. Νίκας ούτε ο κ. Δέδες ούτε ο κ. Μπουντρούκας έχουν τοποθετηθεί πάνω στο σοβαρό θέμα της παράνομης παρακράτησης των πόρων προς τις Περιφέρειες, με συνέπεια να υπάρχει όλη αυτή η τραγική εικόνα στο κτίριο από πλευράς συντήρησης, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις σε λειτουργικά έξοδα, σε αναλώσιμα, σε μηχανολογικό εξοπλισμό κ.λπ.».

Το Γραφείο Τύπου