3.000.000€ το τελευταίο 1,5 χρόνο οι χρηματοδοτήσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χρηματοδότηση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας και στο Κ.Υ Καλαμάτας το τελευταίο 1,5 χρόνο αγγίζει το ποσό των 3.000.000€ περίπου. Κύριες πηγές χρηματοδότησης αποτελούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και επιχορηγήσεις από το Υπ. Υγείας.

1. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προυπ. 985.000€ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα:
Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD
Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED
Τομογράφος οτπικής συνοχής OCT, τμχ 1
Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2
2. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού π/υ 520.000€ μέσω ΠΔΕ.

Ειδικότερα:
είκοσι (20)μηχανημάτων αιμοκάθαρσης
ενός (1) βρογχοσκοπικού πύργος πλήρης
ενός (1) συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας
3. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ενός 2ου ψηφιακού ακτινολογικού π/υ 240.000€ μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας

4. Ολοκληρώθηκε η δωρεά από την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε συνολικού ποσού 50.000€, που αφορά την προμήθεια:

20 σύγχρονες αιμοκάθαρσης για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

5. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και βρισκόμαστε στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κ.Υ Καλαμάτας, π/υ 370.000€ μέσω επιχορήγησης από από το Υπ. Υγείας. Ειδικότερα:

1 Ψηφιακό ακτινολογικό
1 Καρδιολογικός υπέρηχος
1 Υπέρηχος γενικής χρήσης
3 Οδοντιατρικές έδρες-
1. Ψηφιοποιητής.

6. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ηλεκτρικών κλινών, π/υ 470.000€ μέσω του ΠΔΕ και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχει γίνει η παραλαβή τους

7. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, π/υ 450.000€, μέσω της αξιοποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού της Siemens.

8. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, π/υ 273.000€ μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα:

Αναισθησιολογικό Συγκρότημα Πλήρες, τμχ 2
Ακτινοσκοπικό C-ARM
Λαπαροσκοπικό Συγκρότημα, HD
Ουρολογικό Κυστεοσκοπικό Συγκρότημα, HD

9. Υπογράφεται τις επόμενες μέρες η σύμβαση για την κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ Μελιγαλά, π/υ 40.000€

10. Υποβλήθηκε πρόταση στην 6η ΥΠΕ και αναμένεται η έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού π/υ 410.000€ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω ΠΔΕ.

11. Υποβλήθηκε η πρόταση στην 6η ΥΠΕ και αναμένεται η έγκριση προμήθειας εξοπλισμού πληροφορικής, π/υ 230.000€ για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας
12. Το υπόλοιπο του διαγωνισμού από την τιμή κατακύρωσης για την προμήθεια του ψηφιακού ακτινολογικού π/υ 240.000€, δλδ ένα ποσό της τάξης 110.000€ έχουμε αιτηθεί αλλαγή χρήσης και αναμένουμε την έγκριση για την κάλυψη άλλων αναγκών.

13. Το υπόλοιπο του διαγωνισμού από την τιμή κατακύρωσης για την προμήθεια του εξοπλισμού του Κ.Υ Καλαμάτας π/υ 370.000€, δλδ ένα ποσό της τάξης 200.000€ έχουμε αιτηθεί αλλαγή χρήσης και αναμένουμε την έγκριση για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών:

Μόνωση της οροφής
Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού
Προμήθεια άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

14. Προχωρά η ολοκλήρωση της πρόσφατης δωρεάς από την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, ποσού 75.000€ για την αλλαγή των πεπαλαιωμένων και ΄΄ταλαιπωρημένων΄΄ θυρών των κλινικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπως επίσης και αντικατάσταση στις μπάρες πανικού.

15. Προχωρά η ολοκλήρωση της πρόσφατης δωρεάς από τον κο Αθανάσιο Μαρτίνο μέσω της ΜΚΟ Αιγέας, ποσού 40.000€ για την ανακατασκευή του χώρου στο ακτινολογικό εργαστήριο έτσι ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των ασθενών και μεγάλος χρόνος αναμονής.
16. Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπ. Υγειας για την ιατρική και φυσική αποκατάσταση προσλαμβάνουμε τις επόμενες μερες φυσίατρο και αναμένουμε επιχορήγηση 100.000€ για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας. Ειδικότερα τίθεται άμεσα σε λειτουργία η πισίνα και υλοποιείται ένα μικρό ηλιοθερμικο πεδίο για ζεστά νερά χρήσης.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Α. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΚΕΝΕΣ
ΝΟΣ/ΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 325 287 38
Οι προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί το 2018 και μέχρι σήμερα σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι 35 άτομα.
Παραιατρικό Προσωπικό 7
Β. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Ο οργανισμός του Νοσοκομείο Καλαμάτας διαθέτει. 117 θέσεις σε ιατρικό προσωπικό.
Σήμερα υπηρετούν. 82 Μόνιμοι και 38 Επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Και 33 ειδικευόμενοι.
Ποιες θέσεις βρίσκονται για κάλυψη στα συμβούλια αξιολόγησης:
9 ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΠ
1 Θέση Παθολογίας-Ογκολογίας
1 Θέση Ψυχιάτρου
1 Θέση Παιδοψυχίατρου

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019
1ος Μέχρι το Μάιο έναρξη τοποθέτησης σταθερών βηματοδοτών. Τους αμέσως επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των καρδιολόγων μας.
2ος. Έγκριση χρηματοδότησης για την προσθήκη του ορόφου 1.000τμ για την στέγαση 2 ιατρικών τμημάτων και την χωροταξική αποσυμφόρηση.
3ος. Υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την δημιουργία νευροχειρουργικού τμήματος.
4ος. Έγκριση χρηματοδότησης για την δημιουργία φ/β σταθμού με στόχο μια εξοικονόμηση στην δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως 200.000€

Η αίτηση των παρακάτω εγγράφων θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας τις επόμενες ημέρες και το Νοσοκομείο θα ενημερώνει το Πολίτη όταν θα είναι έτοιμο να έρθει να το παραλάβει.

Βεβαίωση Νοσηλείας
Πιστοποιητικό Νοσηλείας
Βεβαίωση Εξόδων Νοσηλείας
Πιστοποιητικό Εξέτασης στα Επείγοντα
Πιστοποιητικό Εξέτασης στα Τακτικά Ιατρεία