43 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξακολουθεί να είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται σήμερα υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Έβρου, Αργολίδας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου, και για τα νησιά, Κρήτη, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο, Κύθηρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές: 

Στο νησί της Ζακύνθου, αυτές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αναφωνήτρια, Σκούτα, Πελιλόμπι, Αργάσι και Αγαλάς.
Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Σημειώνεται, ότι η φωτιά στο νησί παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Παράλληλα, οριοθετημένες με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο, παραμένουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος Θεσπρωτίας, Κοκκινόλακος Πηγών Άρτας, Αστεραίικα-Γεράκι Ηλείας, Μολύκρειο Ναυπακτίας, Αμόργιανοι Αμφιλοχίας και Σαντομέρι Αχαΐας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στους Παππαδάτες Πρέβεζας.