8 υποψηφιότητες και πάμε για 9 στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

“ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ”

@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ:

Πολιτικά παιχνίδια μαζί με δηλώσεις, υποψήφιους συμβούλους που μεταπηδούν από την μια παράταξη στην άλλη ή από το ένα σχήμα στο άλλο, περιλαμβάνει το προεκλογικό μενού στην Τριφυλία καθώς ο Μάρτιος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανακοίνωση συνδυασμών που ακόμα όμως δεν έχουν μορφοποιηθεί. 

@Στο ομιχλώδες αυτό κλίμα τα παπαγαλάκια, οι κολαούζοι, οι γκόρτσοι πάσης φύσεως παράγουν παιχνίδια εντυπώσεων, με σκοπό να οικειοποιηθούν την κοινή γνώμη που δεν φαίνεται να εκδηλώνεται απέναντι σε ανύπαρκτους γυρολόγους χωρίς έργο ή τουλάχιστον χωρίς όραμα. 

@ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στα κοινωνικά δίκτυα ενώ είδαμε φωτογραφίες επίδοξων υποψηφίων με το ένα πρόσωπο, ξαφνικά μετά από καιρό τα βλέπουμε να κάνουν σέλφι με άλλο υποψήφιο! Προφανώς η ιδεολογία αλλά κυρίως η απουσία οράματος δημιουργεί όπως έχουμε γράψει εκτενώς πολλά…”ανέκδοτα” σε ένα Δήμο που αντί να επικρατεί σύμπνοια και δεν ομογενοποιείται με τίποτα, όλοι μάλλον προαποφασίζουν για την καρέκλα ή την θώκο χωρίς όμως να υπολογίζουν τους πολίτες. 

@Μάρτιος χωρίς συνδυασμούς, χωρίς προγραμματικές θέσεις προς το παρόν μας θυμίζει την φράση που μας είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΠΑΛΜΟΣ 90,5 ο καλός συνάδελφος της εφημερίδας ΦΩΝΗ κ.Θανάσης Παντές, που αποτύπωσε ο αείμνηστος σύμβουλος της Καλαμάτας Κοιλάκος ότι “πάμε να βάλουμε υποψήφιοι Δήμαρχοι, για να πάρουμε στο τέλος μια θέση Αντιδημάρχου”! Αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της Τριφυλίας άραγε ερωτούν οι πολίτες; 

@Κυρίως χωρίς παρουσίαση προσώπων, με αόριστες γενικές θέσεις, με βιντεάκια που μάλλον κάνουν για μαγαζιά εστίασης παρά να μας αρωματίζουν τον προεκλογικό αγώνας….μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Δήμος είναι σοβαρή υπόθεση. 

@8 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.. 

Με 8 υποψήφιους μετά την στήριξη Μπακούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ-το μόνο κόμμα που΄εδωσε χρίσμα- ετοιμάζεται εκτός απροόπου κι άλλος ένας εντός του Μαρτίου οπότε οι 8 υποψηφιότητες δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Αλλά ο λαός πρέπει να αποφασίσει. @Ποιοι έκαναν παραγωγή έργου στην θητεία τους, ποιοι ήταν ενεργοί πολίτες, ποιοι γνωρίζουν τελικά από αυτοδιοίκηση κι όχι μόνο από το καρεκλοκένταυρο σύστημα της εξουσίας; 

@ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΕΛΛΟΙ; Συμπερασματικά γνωρίζουν άπαντες ότι όσοι βρίσκονται επι μακρόν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα επιχειρήσουν την πολιτική τους επιβίωση, όσοι όμως απείχαν από τον κορυφαίο θεσμό του Σώματος διαχρονικά , έρχονται ως “αυτόκλητοι σωτήρες” λες και ο Δήμος θα ξεκινήσει από το μηδέν μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019!

@Κι όπως διαβάζαμε στο εύστοχο άρθρο της ΦΩΝΗΣ “δήμαρχο δεν βγάζουν οι παρέες, αλλά οι πολίτες” καθώς η καλύτερη κι εγκυρότερη δημοσκόπηση είναι μόνο στις κάλπες. Αυτό ας το έχουν υπόψιν τους όσοι επιχειρούν να εξάγουν πολιτικά συμπεράσματα για τον λαό, χωρίς τους ψηφοφόρους.

@Να είναι σίγουροι ότι θα τους βρουν απέναντι. Όχι μόνο την πρώτη αλλά και την δεύτερη Κυριακή. Όπως συνέβη το 2014 που εκλέχτηκαν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβολοι και οι ψηφοφόροι αυτομουτζώνονταν τι πήγε στραβά. Μετακινήθηκαν προς τον δεύτερο υποψήφιο αλλά η διαφορά δεν καλύφθηκε πλήρως, αφού η εκλογή κρίθηκε με λιγότερους από 280 ψήφους…

@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και θυμηθείτε το. Θα οξυνθούν οι τοπικιστικές εξάρσεις και θα χαθεί η μπάλα. Να δείτε που τελικά και ο Παντές και ο Κοιλάκος είχαν απόλυτο δίκιο…Και ίσως δούμε από δήμαρχους..τελικά κλητήρες…