Ο Τζανακόπουλος κατηγορεί τον Δ. Καμμένο ότι έχει υπερβεί τα όρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τα όρια και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει την ευθύνη των λόγων του και την ευθύνη της στάσης του», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου για τις επιθέσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ κατά υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ότι φαίνεται να δημιουργείται μια σύγκλιση με τα περισσότερα κόμματα, με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στονrealfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Χαρακτήρισε «μεγάλη εξαίρεση» και «δυστυχές γεγονός» τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «έχει απομείνει μόνος με τον κ. Λεβέντη σε μία γραμμή η οποία δείχνει ότι ούτε το πολιτικό σθένος έχει να υπηρετήσει μια εθνικά υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και επίσης, από ό,τι φαίνεται, αμφιταλαντεύεται διαρκώς και τελικά καταλήγει να σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του».

Πρόσθεσε πως είναι «αδιέξοδη» αυτή η γραμμή του κ. Μητσοτάκη, η οποία «δεν συνάδει και με την πολιτική γραμμή που είχε η ΝΔ στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Απαντώντας στο ερώτημα πώς πήγε η συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα, όπως πάντα. Ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας έχουν μια καλή χημεία», ενώ δήλωσε ότι «κανένα απολύτως θέμα δεν υπάρχει σε σχέση με τη σταθερότητα της κυβέρνησης».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, αν έρθει στη Βουλή μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αυτή θα ψηφιστεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.