Μαξίμου: Τέλος τα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακουφισμένοι νιώθουν στο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου πως θα τηρήσει τη συμφωνία μέχρι τέλους.

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Οσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Συνεχίζουμε», προσθέτουν.

Καμμένος: Θα μείνουμε μέχρι το τέλος με τον Τσίπρα

Δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.

Οπώς είπε ο κ. Καμμένος:

«Η έξοδος από τα μνημόνια οι υποθέσεις της κάθαρσης της διαπλοκής προχωρούν σε καλό βαθμό και σε σύντομο διάστημα οι Ελληνες θα αντιληφθούν τις συνέπειες αυτής της συνεργασίας.

Να διαβεβαιώσω τον λαό ότι η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει  συνέπεια τη λήξη της κρίσης και τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους.

Σε όσους σχεδιάζουν σενάρια, και στη ΝΔ, να πω ότι οι θέσεις μας είναι καθαρές, αυτοί να διαλέξουν με ποια πολιτική είναι. Είναι υπέρ της πολιτικής της Ντόρας, τις θέσεις του Καραμανλή ή τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Οσον άφορα τα άλλα κόμματα οι θέσεις τους είναι ξεκάθαρες.
Να λύσουν λοιπόν αυτοί τα προβλήματά τους και να παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν προχωρήσει τόσο οι διαπραγματεύσεις, δεν θα έχουν γίνει οι συνταγματικές αλλαγές, και έτσι δεν τίθεται θέμα τι θα κάνω. Η προϋπόθεση που βάζει η Ελλάδα, αν θέλουν λύση οι Σκοπιανοί να κάνουν ότι και οι Αγγλοι που άλλαξαν την ονομασία Μεγάλη Βρετανία σε Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν θεωρούμε ότι τα Σκόπια πρέπει να επιμένουν σε μια ονομασία που λένε ότι χρησιμοποιούν τα τελευταία 70 χρόνια αλλά έχει ιστορία 3.000 ετών.

Η συνταγματική κατοχύρωση είναι συνδεδεμένη με το όνομα.

Το συλλαλητήριο δεν οργανώνεται από κόμματα αλλά από ανεξάρτητους πολίτες.

ΟΙ ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν.

Ο λαός ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις θα είναι εκεί, δεν νομίζω ότι ο Μίκης είναι ακροδεξιός, ή ότι υπάρχει πολιτική ταμπέλα στο συλλαλητήριο.  Είναι Ελληνες πολίτες που βοηθούν τη διαπραγμάτευση. Μελη των ΑΝΕΛ ως πολίτες θα πάνε, εγώ θα λείπω στο εξωτερικό η οικογένειά μου, όμως θα είναι εκεί».