Συνήγορος Των Σκοπιανών Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μαθήματα ιστορίας προσπαθούν να κάνουν στον ελληνικό λαό εσχάτως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον πείσουν περί των αγαθών προθέσεων των Σκοπιανών αλλά και των «εκδικητικών» Ελλήνων που τα έβαλαν με ένα αδύναμο κράτος!

Και αν ακόμα δεν είχαμε ακούσει επιχειρήματα για τα «αλυτρωτικά αισθήματα» των Ελλήνων εις βάρος των Σκοπιανών υποκινούμενα από τον «ελληνικό εθνικισμό», ήρθε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια.

Στο κείμενο πολιτικής απόφασης της πρόσφατης 5ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος τοποθετείται επί του «Μακεδονικού ζητήματος» συγκρίνοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις με τον εμπνευστή της κορύφωσης της αλυτρωτικής προπαγάνδας των γειτόνων μας, πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι.
Μάλιστα, προσφέροντας επιχειρήματα στους Σκοπιανούς η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον «ελληνικό εθνικισμό που προσπάθησε να καλλιεργήσει το μίσος για το γειτονικό λαό»!

Ειδικότερα, στην πολιτική απόφαση υποστηρίζεται ότι «τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε εθνικιστικές κορώνες και από τις δύο πλευρές, με τις ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά και τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα. Ο ελληνικός εθνικισμός επέβαλε εκδικητικό εμπάργκο που οδήγησε σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ΠΓΔΜ και προσπάθησε να καλλιεργήσει το μίσος για το γειτονικό λαό. Τα αλυτρωτικά αισθήματα καλλιεργήθηκαν εκατέρωθεν, μέσα από ιστορικές ανακρίβειες, με σκοπό η κάθε εθνικιστική αφήγηση να εξυπηρετήσει τις αντίστοιχες δικές της στοχεύσεις».

πηγή