Ψήφισμα Μανιατών για την εκλογή νέου Μητροπολίτη της Ι. Μ. Μάνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά τις συγκεντρώσεις στο Γύθειο και στον Πειραιά, οι Μανιάτες συναντήθηκαν χθές Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 στη Στούπα, δίπλα στην ιστορική Καρδαμύλη της Έξω Μάνης (Δυτικής) και ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:

  • Να ζητήσουμε με σεβασμό για τρίτη φορά από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει την φωνή μας και να μην αγνοήσει την ιερή μας επιθυμία, που δεν είναι άλλη από την εκλογή ως νέου Μητροπολίτη της Ι. Μ. Μάνης, του προσώπου που γνωρίζουμε εδώ και είκοσι έξι χρόνια και διακονεί την εκκλησία της ιδιαίτερης πατρίδας μας άψογα. Ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο κληρικός που αφιέρωσε τη ζωή του και είναι πανταχού παρών στην κάθε σπιθαμή του τόπου μας. Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.
  • Μετά από όλες τις ενέργειες μας για την έγκυρη ενημέρωση της ηγεσίας της εκκλησίας μας, έχουμε βαθύ σεβασμό και ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας και στην Ιεραρχία της εκκλησίας μας ότι δεν θα αγνοήσουν την πάνδημη θέληση του Μανιάτικου Κλήρου και Λαού.
  • Να είμαστε όλοι παρόντες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα της εκλογής του Νέου Επισκόπου της Ι. Μ. Μάνης, στην Ιερά Μονή Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της εκλογής.