Π. Νίκας : «Αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο Παπαφλέσσα» (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τελετή ορκωμοσίας 419 νεοσυλλέκτων της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.

Τους νεοσυλλέκτους, που έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα, καμάρωσε και χειροκρότησε ο Δήμαρχος, άλλοι αιρετοί και πλήθος κόσμου.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτς Παν. Νίκας μετά το τέλος της παρέλασης, δήλωσε: «Θεωρώ αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο, για την πόλη, για την ιστορία της, για τις προοπτικές της. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια, οι δημότες Καλαμάτας έχουν ξοδέψει πολλά για να βρίσκεται το στρατόπεδο σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να είναι σε ετοιμότητα, στο διάστημα που είχε κλείσει.
Έχω προτείνει στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να συμμετάσχει ο Δήμος Καλαμάτας στα έξοδα για τη λειτουργία του στρατοπέδου. Πιστεύω σύντομα να με καλέσει για να τον συναντήσω. Η απάντησή του στην ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη γεννά ελπίδες διατήρησης του στρατοπέδου. Είπε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στρατοπέδων.
Για μας είναι αδιανόητο! Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία.
Ας φωνάξουν, όμως, πολλοί – και όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικό – για το στρατόπεδο μας. Η πόλη και η περιοχή μας έχει εκπροσώπους και θέλει στήριξη το στρατόπεδο μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΤΣΑ

Σημειώνεται ότι, λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμαρχος ειδοποιήθηκε – σε συνέχεια σχετικού αιτήματός του – για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00, σχετικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα.