Μάκαρης: Όποιος λέει δεν τον απασχολεί η Μαραθόλακκα να έρθει εδώ (video+ φωτο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Καλαμάτας “Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη και τους  Δημήτρη Φαββατά, Γιάννη Θεοφιλόπουλο, Νίκο Χριστόπουλο, Νίκο Μπιτσάνη,και Άρη Στασινάκη, πραγματοποίησε την Τρίτη 13/2/2018 στις 11:00 το πρωί, επίσκεψη και επιτόπια αυτοψία στον χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα.

Φωτογραφία του χρήστη Messinianews.gr.

Ο Μανώλης Μάκαρης μετά την αυτοψία δήλωσε:

“Διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει γίνει αποκατάσταση του χώρου και ο ανάδοχος οφείλει να την κάνει.

Φωτογραφία του χρήστη Messinianews.gr.

Έχει γίνει μεταφορά των δεμάτων σε ένα άλλο χώρο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και είναι όλα διαρρηγμένα και δημιουργούν μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Φωτογραφία του χρήστη Messinianews.gr.

Τα οργανικά είναι σε άθλια κατάσταση γιατί επικρατούν συνθήκες σήψης, οδηγούνται υγρά προς το ποτάμι και η περιοχή εφάπτεται με δασική έκταση πράγμα πολύ επικίνδυνο ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Φωτογραφία του χρήστη Messinianews.gr.

Η Μαραθόλακκα απέχει 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας και 600 μέτρα από τον Νέδοντα, το έδαφος δεν συγκρατεί τίποτα, με άμεση συνέπεια τα στραγγίδια να καταλήγουν στη θάλασσα. Είναι λάθος να λέει κανείς ας είναι καθαρή η πόλη μας και να είναι η Μαραθόλακκα όπως θέλει. Είναι λάθος το οποίο μπορεί αργότερα να το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά».

Αναφερόμενες για την ασφάλεια την υγιεινή των εργαζομένων είπε δεν έχει γίνει τίποτα. Από τα απορρίμματα βγαίνουν αέρια – μεθάνια που είναι επικίνδυνα για την υγεία.”

Ο Δημήτρης Φαββατάς δήλωσε:

“Για το θέμα των εργαζομένων ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει παρακράτηση από τον ανάδοχο και από εκεί μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους. Είναι απαράδεχτο να είναι απλήρωτοι τρεις μήνες οι εργαζόμενοι”

Publié par Kostas Theodorakakis sur mardi 13 février 2018