Πολιτικές αρρυθμίες Μαντά και Μπούζα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άρχισαν…οι πολιτικές αρρυθμίες μετά τα συμπεράσματα του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Τρίπολη, καθώς τα φάλτσα τόσο για το θέμα του φράγματος από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν πέρασαν απαρατήρητα καθώς και οι δηλώσεις στελεχών της παράταξης Τατούλη.

Οι παραφωνίες είχαν την μορφή ανακοινώσεων τόσο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά όσο και της κας Μπούζα που ήθελαν να κάνουν αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση με αφορμή το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά στην ουσία φάνηκε ότι αδειάζουν τον Πέτρο Τατούλη ο οποίος ήταν ικανοποιημένος για όσα επιτεύχθηκαν στο συνέδριο. Κάτι που δεν άρεσε σε κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες καθώς εκτιμούν ότι μέσα από τον διάλογο, τις αντιθέσεις και τις προτάσεις μπορεί να χαραχθεί μια ενιαία στρατηγική για την Πελοπόννησο.

Φημολογείται ότι έχουν αρχίσει μεγάλες αντιδράσεις καθώς η “αρρυθμία” στελεχών της παράταξης Τατούλη από τις διεκδικήσεις στο αναπτυξιακό συνέδριο, στην κοινή γραμμή των συμπερασμάτων την ώρα που ήταν θεματοφύλακες θεματικών ενοτήτων έχει προκαλέσει πολιτικές προεκτάσεις.

Μάλιστα η αναφορά σε έργα “που είχαν δρομολογηθεί” αλλά ολοκληρώθηκαν ή με την αναφορά για ψεύτικες παροχολογίες από την κυβέρνηση Τσίπρα, ουσιαστικά μηδενίζουν την ουσία του αναπτυξιακού συνεδρίου….

Μήπως απαξιώνουν και τα επίσημα στοιχεία που έχει παραθέσει η περιφέρεια για απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων που συμφωνούν με τα αρμόδια υπουργεία αναδεικνύοντας την περιφέρεια Πελοποννήσου σε πρωτιά;

ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κυρίως η αναφορά της κα Μπούζα για “αναπτυξιακό συνέδριο ως ευκαιρίας λάσπης και σπέκουλας” φορτίζει περισσότερο το κλίμα καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι από την υλοποίηση των συμπερασμάτων του συνεδρίού κρίνεται η Κυβέρνηση. Η οποιαδήποτε κυβέρνηση κρίνεται από το λαό και τους πολίτες και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.

Το ολίσθημα πάντως ήταν ότι επιχειρείται απαξίωση ενός συνεδρίου που μπορεί να αποτελέσει θετικό βήμα.

Κι αν ο κ. Μαντάς και η κα Μπούζα αδειάζουν την κυβέρνηση και την περιφέρεια, τι έχουν να σχολιάσουν για τους Δημάρχους που μίλησαν για χρυσή ευκαιρία και στα δημοτικά συμβούλια τονίζουν ότι οι διεκδικήσεις και οι προτάσεις έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση.

Τι έχουν να πουν για το ανάστημα που όρθωσε ο Περιφερειάρχης στον Πρωθυπουργό διεκδικώντας συγκεκριμένα έργα;

ΑΝ δεν τα υλοποιήσει ή διαψευστεί θα το κρίνουν οι επόμενες εκλογές….

Γ.Σ- Γ.ΜΠ.