Επίσκεψη Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος επισκέφτηκε ο Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης για ενημερωθεί από τον Δήμαρχο για την εξέλιξη των έργων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος και ο Υπουργός Ανάπτυξης, μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του Υπουργείου, επισκέφθηκαν τη Μεθώνη και το κτήριο Συγγρού, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές του κτηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του. Ακολούθως έγινε παρουσίαση και επιθεώρηση των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Βουλευτού κυρίας Κοζομπόλη.

Δημήτρης Καφαντάρης: «Διεκδικούμε τόσο την ένταξη των έργων σε προγράμματα όσο και την ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρώτης προτεραιότητας έργο ο δρόμος Καλαμάτας-Πύλου- Μεθώνης και ή ολοκλήρωση των έργων Υποδομής του Δήμου».
Αλέξης Χαρίτσης: «Προσπαθούμε να δεσμεύσουμε εθνικούς πόρους για να μπορέσουν να υλοποιηθούν επιπλέον αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος».

Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την στήριξή του στα αιτήματα του Δήμου και του παρουσίασε το μεγάλο έργο που υλοποίησε ο Δήμος στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιούνται όσο και σε αυτά που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, δίνοντας έμφαση στα πιο σημαντικά έργα, όπως για παράδειγμα στο δρόμο Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης και στο Βιολογικό Καθαρισμό της Κορώνης.

Ο Υπουργός από τη μεριά του εκθειάζοντας την προσπάθεια και το έργο του Δήμου, δεσμεύθηκε για την υποστήριξη και την έναρξη στην παρούσα προγραμματική περίοδο του δρόμου Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης και ανακοίνωσε την άμεση ένταξη μιας σειράς έργων, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κορώνης, η Ύδρευση της Δ.Ε. Νέστορος (Χώρας), η ανάδειξη του κτηρίου Συγγρού της Μεθώνης, η ολοκλήρωση του εργου της ύδρευσης στο Βασιλιτσι και η αναβάθμιση του Γηπέδου της Καλλιθέας. Ανάφερε επίσης, ότι σε πολύ καλό δρόμο για χρηματοδότηση είναι η υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, όπως επίσης και το δίκτυο αποχέτευσης Αμπελόφυτου-Κορυφασίου.

Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επιπλέον μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου, οι Αρχηγοί των Δημοτικών Αυτοδιοικητικών παρατάξεων και Υπηρεσιακά Στελέχη.