6.500 στρέμματα για το καρπούζι στην Τριφυλία φέτος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις παραγωγών και αρμοδίων υπηρεσιών η φύτευση πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον νέων αγροτών παραμένει αυξημένο καθώς στην περιοχή πληθαίνουν τα σχέδια βελτίωσης σε νέες εκτάσεις.

Οι εκτάσεις φύτευσης διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με πέρσι στην Τριφυλία, ενώ παρατηρείται μια αυξητική τάση στην γειτονική Ηλεία.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε σε νεώτερη επικοινωνία του με την στήλη μας ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι τελικά ολοκληρώθηκε η φύτευση του καρπουζιού χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα”.

Στην συνέχεια σε ότι αφορά τις καλλιεργούμενες εκτάσεις υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφορές σε σύγκριση με το 2017 καθώς στην περιοχή “έχουν γίνει εργασίες φύτευσης συνολικά σε περισσότερα από 6.000 στρέμματα, ενώ λόγω των βροχοπτώσεων παρατηρήθηκε μια σχετική οψίμηση αλλά τελικά η φύτευση τελεσφόρησε με ευνοικές καιρικές συνθήκες”.

Το μόνο που πρέπει εφεξής να προσέξουν οι παραγωγοί είναι οι υψηλές θερμοκρασίες στα θερμοκήπια κοντά στο νάυλον κάλυψης» καταλήγοντας ότι εφόσον όλα δουλέψουν ικανοποιητικά θα έχουμε ταυτόχρονα ευνοικές τιμές για τους παραγωγούς όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια ενισχύοντας το ΑΕΠ της τοπικής οικονομίας.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ