Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά η οποία εξήγγειλε ότι ξεκινά «Ανένδοτο Αγώνα» για προοδευτική διακυβέρνηση.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε από τους πολίτες να τις δώσουν «τη δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ». Προέβλεψε πάντως ότι οι πολίτες θα το αναδείξουν τρίτο κόμμα στις εκλογές και δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει την επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας.

Αφού περιέγραψε το πλαίσιο της συμφωνίας αυτή, η Φώφη Γεννηματά «πέταξε το γάντι» σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:«Είστε διατεθειμένοι να συμβάλλετε στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας; Περιμένω καθαρές απαντήσεις».

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έστειλε μήνυμα μετεκλογικής σννεργασίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Με χειροκροτήματα έγιναν δεκτές οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου. ενώ με αποδοκιμασίες η ομιλία του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Μίλησε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Δείτε ζωντανά το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. #kinima_allagis

Publié par ΠΑΣΟΚ sur vendredi 16 mars 2018